Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nog meer bandbreedte mogelijk voor veeleisende bedrijven

Dit artikel delen:

DataWeb, specialist in internetverbindingen voor de midden- en grootzakelijke markt, is gestart met 100 Gbit/s glasvezelverbindingen.

De markt voor zakelijk glasvezel maakt de afgelopen jaren een flinke groei door. Bestaande xDSL-netwerken worden uitgefaseerd terwijl het internetverkeer blijft toenemen. In rap tempo komen er dagelijks snelle glasvezelaansluitingen bij. De bandbreedtes variëren, maar vooral bij de grotere bedrijven zijn verbindingen met een bandbreedte van 1 Gbit/s of 10 Gbit/s steeds vaker noodzakelijk.

De komst van door DataWeb geleverde belichte 100 Gbit/s verbindingen vormt het antwoord op de bandbreedtevraag in de midden- en grootzakelijke markt. De verbindingen zijn leverbaar als zogenaamde managed oplossingen. Hierbij wordt het gehele aansluitproces verzorgd en de verbinding ook na oplevering gemanaged.

Bedrijven met behoefte aan hele hoge snelheden waren eerder aangewezen op een Dark Fiber glasvezelverbinding. Hierbij wordt glasvezel onbelicht geleverd en dienen klanten zelf hun eigen apparatuur daarop aan te sluiten. Voor velen een prima oplossing, maar in de meeste gevallen geven klanten de voorkeur aan een totaaloplossing, inclusief apparatuur en monitoring. Daarbij geldt dat Dark Fiber niet op alle afstanden mogelijk is.

Voor welke bedrijven en sectoren?

De sectoren die met name van deze hoge bandbreedtes profiteren zijn de zakelijke dienstverlening, creatieve industrie, media, transport en logistiek.

“Veel bedrijven, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, werken volledig cloud-based”, zegt Rico Wisman, manager bij DataWeb. “Hierbij is niet alleen de bandbreedte van belang maar ook de latency. Vooral voor real-time toepassingen zoals videobellen en VOIP is een stabiele verbinding van vitaal belang. Bedrijven die de ambitie hebben om de komende jaren te groeien, willen hierin niet geremd worden door hun internetverbinding. Ook vanuit het oogpunt van toekomstbestendigheid kiezen bedrijven voor zakelijk glasvezel met deze hoge bandbreedtes.”

Hoewel er niet overal een dekkend glasvezelnetwerk is, zijn er bijna altijd mogelijkheden om bedrijven aan te sluiten op glasvezel, besluit Rico.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-08T11:26:14.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.