Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Start-up Woosh5 trekt aandacht in buitenland

BREDA – In een tijd van digitalisering én een groeiend aantal burn-outs heeft de start-up WOOSH5 uit Breda een gat in de markt gevonden. De wetenschappelijk onderlegde methode helpt mensen via een online platform balans te vinden in een jachtig bestaan. Nu er proof of concept is bij grote bedrijven in Nederland, richt de veelbelovende start-up zich op crowdfunding voor uitbreiding naar de Verenigde Staten.

WOOSH5 wil de traditionele markt van coaches en trainers doorbreken met een handig platform, wetenschappelijke trainingen en getrainde e-coaches. Het is een digitale ‘mental gym’ die deelnemers op laagdrempelige wijze tools aanreikt om sterker in het leven te staan. De start-up heeft ruim tweehonderd wetenschappelijk onderlegde oefeningen ontwikkeld, gebaseerd op de psychologie en neurologie.

WOOSH5, waar bedrijven een abonnement kunnen afsluiten per medewerker per maand, heeft de eerste groeifase achter de rug. Ruim vijfhonderd medewerkers van zeven organisaties – waaronder KLM, Heineken en Movares – kregen dagelijkse ondersteuning via het platform en werden bijgestaan door een team van e-coaches. De resultaten mogen er zijn: de work-life balance score van deelnemers steeg tijdens de pilotfase met gemiddeld 25 procent. Gebruikers geven aan zich na de sessies zelfverzekerder, energieker en optimistischer te voelen.

Even wennen
Van gebruikers wordt hun mentale fitheid gemeten, ze krijgen oefeningen en chatten via het beveiligde platform met hun persoonlijke coach. Op zelf gekozen momenten werken deelnemers op basis van hun veerkrachtscore aan onder andere zelfbeeld, emotie-management en optimisme. ‘De persoonlijke aanmoediging, professionele aandacht en tips brengen gebruikers in beweging, met resultaten waar ze zelf ook verbaasd van staan’, zegt medeoprichtster Yolanda Buchel. Liefst 95 procent van de gebruikers zou een persoonlijke e-coach bij vrienden aanbevelen.

‘Natuurlijk is e-coaching even wennen’, erkent oprichtster Nicole van Baardwijk. ‘Maar dat was online shoppen en daten in eerste instantie ook.’ WOOSH5 kent vele voordelen ten opzichte van traditionele coaching. Die is duur, inflexibel en vergt meer (reis)tijd. ‘Wij nemen die obstakels weg en maken coaching toegankelijk voor iedereen, in een beveiligde online omgeving.’

Naar Amerika
WOOSH5 wil nu verder groeien. Naast Nederland wordt de blik de komende twee jaar gericht op de Verenigde Staten, waar mentale gezondheid en resilience ‘hot topics’ zijn. Niet eerder kampten zo veel Amerikanen met mentale issues: ongeveer een op de vijf volwassenen wat neerkomt op 44 miljoen mensen. ‘Het leven is vluchtiger en met meer onzekerheid. Dat levert veel angst en stress op. Je moet mee. Als dat niet lukt, lig je er uit.’

Met name Amerikaanse millennials hebben last van de prestatiedruk, faalangst en eenzaamheid. Gevolg: bijna 200 miljard dollar aan verloren opbrengsten per jaar in het bedrijfsleven. Van Baardwijk: ‘De behoefte aan innovatie is er, en het moment daarvoor is nu.’ Oplossingen op dit vlak trekken ook veel aandacht van investeerders in de Verenigde Staten.

Samen met Sage Partners – die contacten heeft met Harvard University en grote corporates – heeft WOOSH5 een go-to-market plan ontwikkeld om het concept in Amerika te introduceren. Inmiddels is een klein team hard aan het werk om begin 2018 WOOSH5 te lanceren in de Amerikaanse markt. Voor de noodzakelijke technische verbetering en vertaling van het concept, en de verdere opbouw van het team, is de start-up begonnen met crowdfunding op www.symbid.nl/ideas/8064. Financiers profiteren van een rente van 7,5 procent.

Over WOOSH5
Of het nu gaat om het vinden van een baan, het voeren van een lastig gesprek of het combineren van ouderschap en werk; WOOSH5 helpt mensen op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier aan rust en zelfvertrouwen. Meer info: www.WOOSH5.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-31T09:16:00.000Z Woosh5
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.