Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een op drie Nederlanders is smartphone-moe

Tijdens een real life gesprek appen met iemand anders of door Instagram scrollen en tegelijkertijd een film of serie proberen te volgen: veel Nederlanders zijn niet bij hun smartphone weg te slaan. Vergelijkingssite Overstappen.nl onderzocht* hoe Nederland verknocht is aan hun telefoon en of dit tot irritaties leidt.

 

Vergelijkingssite Overstappen.nl onderzocht smartphonegebruik Nederlanders en de irritaties die dit veroorzaakt  

  • Meer dan een derde verlangt naar wereld zonder smartphones
  • Vrouwen meer verknocht aan smartphone dan mannen: bijna helft van de vrouwen versus een derde van de mannen kan niet zonder
  • Bijna veertig procent van de millennials appt door tijdens face-to-face gesprek
  • Een op vijf Nederlanders grijpt naar telefoon tijdens etentje met vrienden
  • Ruim een derde Nederlanders en bijna twee derde millennials raakt draad kwijt door appen en scrollen tijdens film of serie

Amsterdam, 24 september 2019 – Tijdens een real life gesprek appen met iemand anders of door Instagram scrollen en tegelijkertijd een film of serie proberen te volgen: veel Nederlanders zijn niet bij hun smartphone weg te slaan. Vergelijkingssite Overstappen.nl onderzocht* hoe Nederland verknocht is aan hun telefoon en of dit tot irritaties leidt.

Het lijkt haast ondenkbaar, toch ziet 38,5 procent van de Nederlanders het liefst een wereld zonder smartphones en continu bereikbaar zijn. Daarentegen zijn er ook veel mensen die de de dagelijkse stroom aan informatie en communicatie niet meer willen missen. Bijna de helft van de vrouwen (46,5%) en een derde (33,1%) van de mannen zegt niet zonder hun smartphone te kunnen. Millennials vormen de groep die het meest verknocht is aan hun smartphone: meer dan de helft (51,8%) zegt absoluut niet zonder hun smartphone te kunnen.

Smartphone gebruik.png

Kwart vrouwen voert digitale en face to face gesprekken tegelijkertijd

Bijna negentig procent van de Nederlanders ergert zich als een ander op de telefoon kijkt tijdens een gesprek. Toch appen veel mensen tijdens het praten met anderen. Vooral millennials (18 – 34 jaar oud) maken zich hier schuldig aan (38,8%). Opvallend is daarnaast dat vrouwen (23,2%) dit gemiddeld vaker doen dan mannen (15,1%). Tijdens etentjes met vrienden blijft de telefoon ook lang niet altijd in de tas: één op de vijf Nederlanders geeft toe zijn smartphone dan regelmatig te checken.

Meerdere schermen tegelijkertijd: ruim een derde raakt draad kwijt tijdens film door telefoon

Wie samen een film of serie kijkt, kan het appen en scrollen beter laten om irritaties te voorkomen. Zestig procent van de Nederlanders vindt het namelijk vervelend als degene met wie ze tv kijken de smartphone erbij pakt. Ook blijkt het niet goed voor de concentratie: 37 procent van de ondervraagden raakt weleens de draad kwijt van de film of serie door te vaak op zijn of haar telefoon te kijken. Wederom hebben vrouwen (41%) hier vaker last van dan mannen (32%). Bij millennials ligt het percentage dat niet meer weet waar ze naar kijken zelfs op 60 procent.

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders door Multiscope (18 jaar en ouder), september 2019. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-04T11:51:05.000Z Overstappen.nl
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.