Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Online VCA diploma halen bij VCACursus.nl

In Nederland krijgen elk jaar ruim 200 duizend werknemers een ongeluk op de werkvloer. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten van vakmensen in risicovolle werkomgevingen als de bouw en de chemische industrie is er het VCA-certificaat. Opleider VCACursus biedt online VCA-trainingen die professionals snel en efficiënt aan dit felbegeerde diploma helpen.

De florerende Nederlandse economie heeft niet alleen maar voordelen. Volgens de Inspectie SZW is het economische hoogtij één van de oorzaken van het stijgende aantal werkgerelateerde ongelukken. Zo waren er in 2018 maar liefst 27 procent meer ongelukken op de werkvloer dan vier jaar eerder en in ruim zeventig gevallen viel daarbij een dodelijk slachtoffer te betreuren. De Inspectie SZW relateert de stijging van het aantal arbeidsongevallen aan de hoogconjunctuur, waarin de focus ligt op snel en efficiënt werken. Werknemers verliezen door de veiligheid uit het oog, met gevaarlijke situaties als gevolg.

Selectiecriterium 

Om de veiligheid op de werkvloer te vergroten en het bewustzijn te vergroten als het gaat om veiligheid, gezondheid en milieu, is er de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, beter bekend als VCA. De VCA helpt vakmensen in sectoren met verhoogde veiligheidsrisico’s al sinds 1994 om gezonder en veiliger hun werk te doen. Steeds meer werkgevers en opdrachtgevers verwachten dat medewerkers en ZZP’ers die ze inhuren beschikken over een VCA certificaat. Ook wordt VCA door steeds meer organisaties gebruikt als selectiecriterium bij aanbestedings- en offertetrajecten.

VCA e-learning 

Veel vakmensen die een VCA-diploma willen behalen, volgen hiervoor een cursus tijdens of naast hun werk. Omdat het volgen van een klassikale cursus niet altijd goed te combineren valt met het dagelijks werk, biedt VCA-opleider VCACursus verschillende lesmethodes aan. Cursisten kunnen gaan voor een klassikale cursus of zichzelf voorbereiden op het examen met een los VCA-cursusboek, ook in het Engels, Pools, Turks en Arabisch. Om cursisten in staat te stellen om een VCA-opleiding te volgen waar en wanneer ze maar willen, biedt VCACursus ook een online VCA cursus aan.

Grotere slagingskans 

De VCACursus e-learnings zijn er voor VCA Basis en VOL VCA. VCA Basis is bedoeld voor professionals die moeten beschikken over basiskennis op het gebied van veilig en gezond werken. VOL VCA is er voor meewerkend leidinggevenden en ZZP’ers. Met een VCA e-learning kunnen zij zich online voorbereiden op het VCA-examen en besparen ze reistijd en reiskosten. Cursisten krijgen toegang tot een online omgeving met alle lesstof (tekst, afbeeldingen en video’s) die nodig is om het examen te halen. Ook kunnen cursisten hun slagingskans vergroten door gebruik te maken van de online VCA proefexamens.

Scherp tarief 

VCACursus is onderdeel van Kiwa en biedt een breed assortiment VCA cursussen, van VCA Basis en VOL VCA tot veiligheidsopleidingen voor niet-Nederlandstaligen, VCA CCV (voor beroepschauffeurs) en VCA Groen. VCACursus.nl ontzorgt cursisten en stelt hen in staat om voordelig, snel en efficiënt hun VCA-diploma te behalen. VCACursus.nl maakt alleen gebruik van professionele trainers en actueel VCA lesmateriaal. De examens van VCACursus worden vanzelfsprekend afgenomen door een SSVV erkend examenbureau.

Meer info: www.vcacursus.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-28T15:39:00.000Z VCAcursus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.