Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VolkerWessels Telecom doneert restwaarde oude IT-apparatuur aan Roparun

VolkerWessels Telecom heeft dit jaar voor het eerst meegedaan aan de Roparun, een meerdaagse estafetteloop om geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker en hun naasten. De oude hardware van de specialist in hoogwaardige infrastructuur heeft via stichting ITdonations € 18.000 opgebracht als donatie voor de deelname aan de Roparun.

Vanuit de verschillende vestigingen tuigde VolkerWessels Telecom een 22-koppig team aan deelnemers op. Het team bestond uit lopers, fietsers, navigators, koks, chauffeurs, een masseur en een team captain.

Emotionele verhalen

"Ik ken iemand die heeft meegedaan aan de Roparun en heb gezien welke emoties loskomen bij de finish," vertelt Camperchauffeur Marieke Molenschot. "Het is fijn dat je jezelf ook nuttig kunt maken als je niet zo goed bent in hardlopen."

Navigator Carel Aalbers: "Ik heb de worsteling gezien van een collega met deze vreselijke ziekte. Dit heeft mij gemotiveerd om mee te doen. De verhalen raken mij diep en ik vind het fantastisch om te zien hoe Roparun een bijdrage levert aan palliatieve zorg."

Gezamenlijk doel

Team captain Welmoed van Dijken: "We werken allemaal bij een groot bedrijf, waar je lang niet al je collega’s kent. Ik vind het heel tof om te zien dat we met een diverse club toewerken naar dit gezamenlijke doel. Ik heb gezien hoeveel palliatieve zorg kan betekenen en het maakt mij trots dat we ons hier als bedrijf voor inzetten. Onze oude hardware heeft bovendien nog eens gezorgd voor een prachtige donatie van 18.000 euro. Daar zijn we heel blij mee!" Via IT-dienstverlener NEG-ITSolutions kwam VolkerWessels Telecom op het spoor van Stichting ITdonations.

Over Stichting ITdonations

Stichting ITdonations is in 2007 opgericht door directeur Gerard Aldus van NEG-Group. De stichting maakt het voor bedrijven en organisaties makkelijk om maatschappelijk verantwoord te handelen. Overtollige zakelijke hardware wordt veilig en compleet verzorgd afgevoerd en de restwaarde daarvan gaat naar een goed doel naar keuze. Inmiddels is via de stichting al meer dan € 3 miljoen aan donaties gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T16:03:51.000Z Stichting ITdonations


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.