Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Code oranje? Rood? Kan vakantie nog?

Een van de meest gestelde vragen die mensen hebben bij de aankondiging van nieuwe maatregelen, is natuurlijk hoe dit hen beïnvloedt. “Kunnen we nog wel op vakantie?” “Kunnen we wel samen kerst vieren met oma?” en nog veel meer van dat soort vragen.

Dit is natuurlijk erg logisch, mensen zijn als gevolg van de situatie angstig of onzeker en willen weten waar ze aan toe zijn. Je wilt immers niet dat je een vakantie boekt en dan op het vliegveld horen dat de grenzen van het land van bestemming dichtgaan. Of erger nog, dat je voor je terugvlucht staat te wachten en dan dat te horen moeten krijgen.

Veilig plezier

Het is belangrijk om ook van tijd tot tijd te ontspannen, of dit nu door middel van een luie avond en een glas thee is, of door een vakantie. Een vakantie is natuurlijk meer dan alleen zon, zee, strand en cocktails. Je kunt namelijk ook ervoor kiezen om bijvoorbeeld een rondtocht te doen of met een gids te gaan dwalen door de steden. Of toch net de grens over en een huis Ardennen huren. Dit is een optie die je veel biedt, ongeacht waar je van houdt. Tenzij dit zon, zee en strand is uiteraard.

Wanneer boek je?

Dit is waarschijnlijk wel een van de belangrijkste vragen die je kunt hebben. Het is namelijk een enorm onzekere tijd, waarin je volledig onderworpen bent aan de stand van zaken, of dit nu leuk is of niet. Helaas is er daarom geen uitsluitsel te geven over een definitief antwoord. Maar, wat wel aan te raden is, is om bijvoorbeeld te gaan rond de persconferenties die versoepelingen aankondigen. Het is namelijk zo dat het beleid tot nu toe niet gauw binnen 1 of 2 weken weer terug aangescherpt is geweest. Het nadeel is dat je daarom wel last minute moet bestellen als je dat wilt.

Waar let je op?

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat? Dat is de belangrijke vraag die je wellicht vergeet. Het is namelijk niet alleen maar lang leve de lol. Vergis je bijvoorbeeld niet in België, want ondanks dat je voor een weekendje weg België het beste kunt bezoeken, is het niet zo dat zij hetzelfde beleid voeren als in Nederland, vaak is het zelfs strenger dan je gewend bent en is men daar er veel meer mee bezig. Je kunt bijvoorbeeld verplicht zijn om op bepaalde plekken op enigerlei wijze je gezondheidsverklaring te moeten overhandigen.

Nederland of België?

Het is maar net waar je naar op zoek bent. België heeft namelijk heel veel te bieden. Het is een unieke plek waarin alle culturen zonder zichtbare moeite met elkaar door het leven gaan. Hoewel er natuurlijk net als in Nederland wel de nodige discussies zijn die lichtelijk polariserend werken, kun je over het algemeen spreken van een wat openere samenleving. Desondanks zullen er wel mensen zijn die juist vinden dat Nederlanders opener zijn, zelfs in vergelijking met onze Belgische buren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T16:31:52.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.