Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kun je de luchtkwaliteit in je kantoor verbeteren?

De meeste kantoorgebruikers merken nauwelijks wanneer de luchtkwaliteit binnenshuis goed is, maar de meeste mensen zullen het vaak herkennen wanneer de lucht niet goed is. De kwaliteit van de lucht in een kantoor is een probleem wanneer de lucht stof en onaangename geuren, chemische verontreinigingen, vocht of schimmel bevat. Hieraan gerelateerd zijn de fysieke kenmerken van de lucht: de hoeveelheid luchtverplaatsing, de temperatuur en de luchtvochtigheid. In dit artikel vind je een paar tips die je kunt inzetten om de luchtkwaliteit in je kantoor te verbeteren.

Gebruik luchtreinigers 

Luchtreinigers uitgerust met HEPA-filters doen uitstekend werk door verontreinigingen uit de lucht te filteren. De meeste luchtreinigers vangen fijnstof op, maar verwijderen geen gas en andere chemicaliën. Actieve koolfilters zijn nodig om gas en chemicaliën te verwijderen. Het is dan ook zeker een aanrader om een luchtreiniger aan te schaffen die zowel een HEPA-filter als een actief koolfilter heeft. 

Laat natuurlijke lucht binnen

Open deuren en ramen wanneer de temperatuur en luchtvochtigheid dit toelaten. De open lucht en het natuurlijke zonlicht en de temperatuur houden de lucht fris en draaiend. Doe dit eenmaal per week of tweewekelijks als de tijd en het gemak het toelaten. Natuurlijke ventilatie kan ook de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren door verontreinigende stoffen die zich binnenshuis bevinden te verminderen. Hiervoor kun je je ramen en deuren openen.

Koop kamerplanten

Veel planten staan ​​bekend als de luchtreinigers van de natuur omdat ze gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen. Houd er rekening mee dat schimmel vaak groeit rond planten die vaak worden bewaterd, dus controleer routinematig op eventuele latere schimmelgroei en reinig deze. Kamerplanten zoals de Spider Plant (Chlorophytum comosum) en de Golden pothos (Scindapsus aures) zijn effectief in het opnemen van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en xyleen uit de lucht. Ze zien er ook geweldig uit en maken je kantoor leefbaarder. Planten hebben volgens onderzoeken bovendien veel voordelen als het gaat om de productiviteit van je werknemers.

Controleer het CO2 niveau

De luchtkwaliteit in je kantoor heeft ook zeker te maken met de CO2 concentratie. Als dit te hoog is, kan het allerlei klachten opleveren, waaronder vermoeidheid, hoofdpijn en een verminderde concentratie. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten, wat ook zeker geldt voor je werknemers. Koop daarom een CO2 meter. Dit meet het CO2 niveau in je kantoor. Is het te hoog? Gebruik dan maatregelen om het te verlagen! 

Reinig en ontsmet je HVAC-luchtkanalen regelmatig

Je HVAC-luchtkanalen circuleren koude en warme lucht door je kantoor. Na verloop van tijd hopen zich stof, puin, schimmels, bacteriën en zelfs dode insecten en knaagdieren op in de luchtkanalen. Deze verontreinigingen verspreiden zich samen met de lucht door je kantoor en veroorzaken door de lucht overgedragen infecties en verspreiden ook een slechte geur. Heb je je ooit afgevraagd waarom je altijd snuffelt en niest in je kantoor? Geef je HVAC-luchtkanalen de schuld van frequente ziekteverzuim van werknemers. Omdat luchtkanalen moeilijk van binnen te bereiken zijn om schoon te maken, heb je een professional nodig die toegang heeft tot de diepste delen van je luchtkanalen om ze te reinigen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-14T10:11:46.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.