Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hate Speech Monitoring: Moqod–Textgain aangepast dashboard gebaseerd op AI

Het European Observatory of Online Hate (EOOH) is een project dat wordt gesteund door de Europese Commissie voor Rechten, gelijkheid en burgerschap. Het project wordt tot leven gebracht met Textgain in de leiding, in samenwerking met Dare To Be Grey, Hogeschool Utrecht, en PCDS. Moqod is een partner in de software ontwikkeling voor dit project.

Het consortium voert een tweejarig onderzoek uit naar de fundamentele aard van de dynamiek van online haat, hoe haat zich manifesteert, alsook naar desinformatie strategieën en de verbinding tussen de daders en hun invloed. Het doel op het lange termijn is de community uitbreiden en het uitbreiden van het aantal beschikbare instrumenten om een one-stop-oplossing te creëren voor onderzoek naar online haat.

Het platform bestaat uit twee eenvoudige maar vernieuwende concepten: kanalen om gegevens te verzamelen van zowel mainstream- als marginale sociale-media platforms en cases om die gegevens op te slaan. Deze kunnen privé of openbaar zijn, zodat mensen zijn of haar werk kan delen en aan de gemeenschap kan laten weten wat er onderzocht wordt. De aangepaste interface, of dashboard, is een brug tussen Textgain's AI-technologie en praktijkmensen, die misschien niet de tijd of de middelen hebben om kwantitatief onderzoek uit te voeren.

Het is gericht op verschillende doelgroepen: NGO campagne voerders, beleidsmakers, academici, en wetshandhavers. Afhankelijk van hun rol hebben deze gebruikers verschillende toegangsniveaus tot de gegevens.

EOOH richt zich op de ontwikkeling van een monitoring instrument dat gebruik maakt van geavanceerde AI, dat beschikbaar is in de 24 werktalen van de Europese Unie en dat gegevens integreert van een breed scala aan sociale-mediaplatforms. Het project doet een beroep op de ervaring en het advies van meer dan 50 vooraanstaande deskundigen uit de hele Europese Unie om te helpen bij de ontwikkeling van dit instrument en de verankering van de praktische toepassing ervan. De methodologie maakt gebruik van Explainable AI en big data-onderzoek.

Het project combineert verschillende aspecten van gegevens wetenschap: frequente en betrouwbare gegevensverzameling, gegevens visualisering en -filtering, alsmede gemeenschap functionaliteiten.

Wat de verzameling van gegevens betreft, bestaat de uitdaging erin gegevens uit vele verschillende bronnen met uiteenlopende mate van toegankelijkheid in één enkel formaat samen te brengen. Deze unieke aggregatie en standaardisatie maken het echter mogelijk alle gegevens zuiver te behandelen.

Moqod's partner Textgain heeft de AHA Innovation Award gekregen, vooral voor het werk dat gedaan werd op EOOH.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-20T12:03:53.000Z Moqod


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.