Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Klanten jouw bedrijfsinfo gemakkelijk laten onthouden

Je kan als onderneming jouw bedrijfsnaam of boodschap via verschillende manieren communiceren naar de klant. Denk bijvoorbeeld aan buitenreclame of reclame via radio en tv. Of nadat er een gesprek heeft plaatsgevonden met de vertegenwoordiger van jouw bedrijf en een potentiële klant, is het handig als de klant jouw bedrijfsinfo weet zodat het contact warm gehouden kan worden. Op deze manier is de kans groter dat de potentiële klant besluit om de samenwerking aan te gaan en het product of dienst bij de onderneming af te nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit contact warm te houden, dit kan zowel gaan via online als offline kanalen. Dit artikel geeft een aantal handige tips om effectief bedrijfsinformatie uit te wisselen, om zo het contact warm te houden en klanten te informeren.

Je boodschap via buitenreclame uitdrukken

Zoals eerder is benoemd kan je jouw bedrijfsnaam of boodschap via buitenreclame vermelden aan de klant. Zo kan er een poster afgedrukt worden, om deze vervolgens in een bushokje of frame langs de weg te plaatsen. Buitenreclame blijft haast niet onopgemerkt. Zo kijken personen die met de bus reizen of die er langs rijden bijna altijd wel voor een kort moment naar de poster. Op deze manier kan je op lokaal niveau, potentiële klanten bereiken en informeren over de dienstverlening van jouw bedrijf.

Contacten warm houden na een zakelijk gesprek

Als vertegenwoordiger van een mooi bedrijf wil je niet dat het gesprek uiteindelijk niets oplevert. Wanneer een potentiële klant blijft zitten met vragen, is het belangrijk dat deze klant contact kan opnemen met de vertegenwoordiger om extra informatie op te vragen voor verduidelijking. Dit kan zeer eenvoudig opgelost worden met behulp van een visitekaartje. Een goed visitekaartje bestaat uit de volgende drie elementen:

1. Laat het visitekaartje ontwerpen door een professional

Een goed ontwerp zorgt ervoor dat het visitekaartje opvalt bij de potentiële klanten. Dit laat immers een professionele indruk achter, wanneer het gesprek tussen de vertegenwoordiger en de potentiële klant is geweest.

2. Houd het simpel

Naast dat het kaartje goed opvallend moet zijn, is het ook belangrijk om het daarnaast simpel te houden. Zet daarom alleen de noodzakelijk informatie op het kaartje. Hierdoor wordt overzichtelijkheid behouden, zodat er makkelijk contact gelegd kan worden.

3. Goed leesbaar en in de stijl van de onderneming

Een visitekaartje moet daarnaast ook goed leesbaar zijn, de bedrijfsnaam moet overduidelijk terugkomen op het kaartje en de vormgeving staat in lijn met de stijl van de onderneming. Op deze manier weet een potentiële klant direct dat het visitekaartje afkomstig is van jouw bedrijf. 

Door het gebruik van deze mogelijkheden, kan je klanten goed informeren over jouw bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-02T09:57:51.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.