Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoortoestellen alleen voor ouderen? Met de moderne technische ontwikkelinge

Bij een hoortoestel denk je al gauw aan ouder worden en een groot zichtbaar ‘ding’ achter je oor dragen.

Niet gek, want dit is ook jarenlang de voornaamste gang van zaken geweest als het om mensen met een hoortoestel ging. Anders dan bij het dragen van een bril, kun je geen leuk of sexy montuurtje uitkiezen. Een hoortoestel is nou eenmaal niet gemaakt om er mooi uit te zien. Toch hoeft een gehoorapparaat inmiddels echt niet altijd als ‘suf’ te worden weggezet. Daarbij hoeven ook echt niet alleen bejaarden met een stok in handen een hoortoestel te dragen. Benieuwd naar hoe technologie van nu dit stigma kunnen ontkrachten? In dit artikel geven we e je drie redenen! 

1. Artificial Intelligence hoortoestellen 

Inmiddels zijn sommige hoortoestellen bijna te vergelijken met een smartwatch. Dit past niet bij het stoffige imago toch? De Amerikaanse producent Starkey heeft  gezorgd voor een ware revolutie met de Starkey Livio AI. Dit hoortoestel heeft heel veel sensoren die worden gecombineerd met artificial intelligence (AI). Zo heeft het hoortoestel een hartslagmeter en kan het mensen vertalen in jouw oor in wel 27 talen (!!!). Daarnaast kun je aan de smart assistant vragen stellen door de microfoon die er in verwerkt is én is er voice-to-text transcriptie mogelijk. 

De meeste ontwikkelaars zien een goed gehoor tegenwoordig dus nog maar als slechts een onderdeel van het produceren van hoortoestellen. De hoortoestellen van vandaag de dag gaan een stapje verder en alle mogelijke technische snufjes worden toegevoegd om het leven leuker en makkelijker te maken. Iets wat iedereen met gehoorverlies ongetwijfeld kan waarderen. 

2. Onzichtbare modellen

Voorheen waren hoortoestellen altijd zichtbaar. Alsof er met letters op het voorhoofd geschreven stond: “ik heb gehoorproblemen”. Natuurlijk is dit überhaupt niet iets waar je je voor hoeft te schamen, maar het kan wel irritant zijn. Gelukkig zijn er op dit vlak ook grote stappen gemaakt. Tegenwoordig kun je verschillende soorten hoortoestellen namelijk ín het oor dragen. Deze heb je in twee varianten: de CIC hoortoestellen (Completely-In-Canal) en IIC hoortoestellen (Invisible-In-Canal).

Helaas is er wel een kleine kanttekening. Want er valt nog wel wat winst te behalen als het op de grootte van de hoortoestellen aankomt. Voor mensen met zwaar tot zeer zwaar gehoorverlies is het namelijk niet altijd mogelijk om voor de kleine in-ear hoortoestellen te kiezen. Voor mensen die licht slechthorend zijn, kan dit echter wel een oplossing zijn. Er zijn producenten zoals Phonak die beide bieden. Dus als je niet zeker weet welk Phonak hoortoestel je nodig hebt raden we het aan een audicien om . 

3.  Niet langer die vieze kleur

Dan de laatste reden. Eentje die heel goed past bij het stigma waar we het in de intro over hadden.  Want als je aan een hoortoestel denkt, denk je waarschijnlijk aan dat grote leverkleurige ding dat achter het oor van een oud persoon zit en bijna net zo groot is als het volledige oor zelf. Geen zorgen, want heb je een hoortoestel nodig die niet in het oor past? Dan ben je niet meer gebonden aan de leverkleur. En hoortoestellen zo groot als het oor? Die bestaan al lang niet meer.

Heb jij dus het gevoel dat je aan gehoorverlies lijdt en durfde je geen actie te ondernemen door het oubollige imago? Dan hopen we jou met dit artikel en de technische snufjes van vandaag de dag toch zo ver hebben gekregen. Maak die afspraak en binnen de kortste keren ben je voorzien van een hypermodern hoortoestel die voor meer zorgt dan alleen beter gehoor!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-20T11:09:33.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.