Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat te doen bij financiële problemen binnen je bedrijf

Iedere ondernemer weet dat de financiële situatie binnen een bedrijf regelmatig kan veranderen. De ene maand is er veel te doen en zie je een hoge omzet. De andere maand is er bijna geen vraag naar je diensten of producten en moet je het met minder werkzaamheden doen. Als het goed is ben je voorbereid op mindere perioden. Toch kan het voorkomen dat je in de financiële problemen komt. Wil je weten wat je in dat geval moet doen, lees dan dit artikel. 

Achterhaal de oorzaak van de financiële problemen

Het is ten eerste belangrijk om de oorzaak van de financiële problemen te achterhalen. Soms is het nodig een grote uitgave te doen vanwege onvoorziene omstandigheden. Onderzoek ook of de financiële administratie op orde is. Controleer of alle facturen die je hebt gestuurd naar klanten of opdrachtgevers voldaan zijn. Het kan voorkomen dat betalingen niet zijn uitgevoerd waardoor je een lage omzet hebt gedraaid. Zijn betalingen niet voldaan, stuur dan een betaalherinnering of kies ervoor om een incassobureau in te schakelen.

Schakel een professional in

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en kan je wel wat financieel advies gebruiken. Schakel in dat geval een professional, zoals een fiscaal jurist in. Deze gaat al jouw financiële zaken af en kan juridisch advies

geven over jouw situatie. Een fiscaal jurist pakt zaken als belasting aan, maar heeft ook verstand van ondernemingsrecht. Daarnaast kan een fiscaal jurist een financiële strategie voor je ontwerpen om jouw financiën weer op de rit te krijgen. 

Zoek naar manieren om meer inkomsten te krijgen 

Kijk goed of er mogelijkheden zijn om toch een hogere omzet te draaien. Hiervoor kun je je ook laten adviseren door een professional. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de prijzen van je diensten of producten iets te verlagen. De hoop is dat je hierdoor meer klanten trekt en dus meer gaat verdienen. Kijk ook kritisch naar de uitgaven die je doet. Misschien zijn er onnodige uitgaven, die je de komende tijd achterwege kan laten. 

Communiceer met eventuele schuldeisers

Zijn er mensen of bedrijven die geld van jou tegoed hebben, communiceer dan duidelijk met hen. Heb je op dit moment niet de middelen om de schuld af te betalen, geef dit dan aan en vraag om een betaalrekening. Door vanaf het begin open en eerlijk te zijn over jouw situatie, creëer je empathie. Velen zullen geneigd zijn om je te helpen en een betaalregeling met je te treffen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-22T14:36:44.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.