Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips om je werknemers te verrassen

Een eigen bedrijf in de IT-sector kan leiden tot veel uitdagingen. Als je een mooi team om je heen hebt verzameld, is het leuk om hen af en toe in het zonnetje te zetten. Zo laat je zien dat je blij met hen bent en dat zullen je werknemers ook vast leuk vinden. De beste tips om je werknemers te verrassen? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Cadeautje met een verjaardag

Als werkgever is het goed om een verjaardag van een werknemer niet zomaar voorbij te laten gaan. Het is leuk om de persoon in kwestie te verrassen met een kleinigheidje. Dit is een heel attent gebaar en de kans is groot dat dit enorm gewaardeerd wordt. Van een persoonlijk kaartje tot bloemen voor een verjaardag: er zijn genoeg dingen waar je aan kunt denken. Het hoeft maar een kleinigheidje te zijn, maar zo laat je als werkgever toch merken dat je de verjaardag niet vergeten bent.

Een leuk kerstcadeautje

Een ander moment waar op je jouw werknemers mag verrassen, is rond de kerstdagen. Veel bedrijven kiezen ervoor om een kerstpakket weg te geven. Dit is zeker een leuk idee. Kerstpakketten zijn er in allerlei prijsklassen, dus je bepaalt zelf hoeveel je hierin investeert. Om medewerkers tevreden te houden is het geen slecht idee om best wat waarde te geven aan dit kerstpakket. Voorkom prullaria maar geef dingen weg waar je werknemers echt iets aan hebben. Naast een kerstpakket is het geven van kerstboeketten ook een tof idee om in gedachten te houden.

Andere feestdagen

Wil je jouw werknemers graag verrassen, dan is het ook goed om de andere feestdagen niet zomaar voorbij te laten gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Pasen. Voor de paasdagen is het ook leuk om iets te regelen. Van een paasmand met wat spulletjes erin tot een chocolade cadeautje: er zijn genoeg mogelijkheden. Door je werknemers wat vaker te verrassen houd je de tevredenheid onder hen hoog en dit leidt weer tot meer motivatie en successen.

Leuke bedrijfsuitjes

Waar veel bedrijven ervoor kiezen om één keer per jaar een uitje te organiseren, is het natuurlijk ook een optie om dit vaker te doen. Qua leuke uitjes is er genoeg te bedenken. Van een barbecue tot een borrel of escape room: je kunt alle kanten op. Gezellige uitjes zorgen niet alleen voor een betere band binnen het IT-team, maar ook wordt het gewaardeerd als er iets leuks wordt geregeld. Pak dus vooral uit met uitjes zo nu en dan, want voor jou als werkgever heeft dit ook diverse voordelen.

Een kleinigheidje na succes

Heb je samen met je team een groot succes behaald? Dan mag dat natuurlijk ook gevierd worden! Om te laten zien dat je trots bent op wat jullie samen hebben behaald, is het een idee om ook op zulke momenten een kleinigheidje weg te geven. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk kaartje, cadeaubon, fles wijn of geschenkpakketje.

Met deze tips in je achterhoofd moet het jou zonder twijfel lukken om je werknemers vaker in het zonnetje te zetten. Je werknemers verrassen is niet alleen leuk om te doen, ook zal jouw team dit ongetwijfeld op prijs stellen. En hoe meer tevreden jouw werknemers zijn, hoe meer profijt je hier als werkgever van hebt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-28T12:38:30.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.