Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Telefoon van de zaak; besparingstip nr. 1 voor ondernemers

Besparen is een woord waar menig ondernemer een beetje bang van wordt en het liefste niet te veel mee in aanraking komt. Toch is het goed om hier wel scherp op te zijn en besparingen in gang te zetten alvorens deze écht nodig zijn. Sommige besparingen doen daadwerkelijk pijn, anderen gaan vrij onopgemerkt voorbij.

Een kostenpost die bij veel bedrijven vrij hoog is, zijn de telefoons en bijbehorende belkosten van de medewerkers. Wanneer de werkgever echter verlangt dat werknemers bereikbaar zijn, dan zijn ze ook verplicht hen in de middelen hiervoor te voorzien. Daarom hier een aantal zaken op een rij die ervoor zorgen dat er flink bespaard wordt op de belkosten, voordat het écht hard nodig is. En of medewerkers het merken? Vaak valt dit reuze mee.

1.      Lekker bellen

Soms is het een optie om niet iedere (nieuwe) werknemer een nieuwe telefoon te geven inclusief abonnement. Het kan ook een mogelijkheid zijn om (refurbished) telefoons als bedrijf zelf aan te schaffen, en deze te combineren met een Sim Only abonnement. Deze abonnementen zijn namelijk veel voordeliger omdat je niet maandelijks de kosten van het toestel hoeft te betalen. Sim only onbeperkt bellen is bijvoorbeeld al beschikbaar voor 9 euro. Daar kun je het nog eens een keer voor doen!

2.      Oud maar goud

Dat je medewerkers altijd het laatste en meest innovatieve toestel nodig hebben? Dat is zeker niet het geval. Wanneer jij kiest voor een iets ouder toestel van een bekend merk óf voor een budgetuitvoering, dan combineer je het beste van twee werelden. Je medewerkers kunnen wel alle apps en updates installeren maar de prijs is veel aangenamer. Zo is de Samsung Galaxy A23 een goed voorbeeld van een prijsvriendelijke keuze. Ook kan er de keuze voor een onbekender merk gemaakt worden, deze zijn vaak ook van goede kwaliteit maar beter qua kosten. Realiseer je wel dat het niet altijd mogelijk is hierop alle apps te downloaden, maar wel verreweg de meeste en de meest bekende apps.

Kortom, wanneer jij het beleid omtrent mobiele telefoons binnen het bedrijf geleidelijk verandert zullen weinig werknemers er last van hebben. Vaak hebben mensen immers ook nog wel een privé telefoon en is het voor het werk vooral een ‘noodzakelijk kwaad’. Door als ondernemer scherp te zijn op dergelijke kostenposten, voorkom je dat de rekeningen in de toekomst te snel oplopen zodat er op dat moment écht grootse maatregelen nodig zijn!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-03T13:05:38.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.