Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ilionx ondersteunt vier Brabantse schoolbesturen met datagedreven werken

Groningen - IT-dienstverlener ilionx implementeert haar dataplatform ZorgControl 2.0 bij vier schoolbesturen in Tilburg en Zuidoost-Brabant. ilionx implementeerde dit op Microsoft gebaseerde dataplatform eerder met succes voor Servicebureau Kinderopvang, het hoofdkantoor van de Stichting Kinderopvanggroep. Deze stichting fuseert nu met vier Brabantse schoolbesturen. Om ook hun opvangdivisies datagedreven te laten werken, realiseert ilionx vier IT-omgevingen gebaseerd op Microsoft Azure. Het beheer hiervan neemt ilionx eveneens voor haar rekening.

Meer grip dankzij sturing op realtime data

Met de implementatie van ZorgControl 2.0 wordt de manier waarop het Servicebureau haar managementinformatie had georganiseerd, voortgezet. Sturen op KPI’s, zoals verzuim, bezettingspercentages en de inzet van het aantal medewerkers zijn cruciaal in deze tijd waar organisaties doorgaans meer moeten doen met minder middelen. Met de juiste stuurinformatie blijven de kinderopvangorganisaties in control en houden ze grip op de organisaties en bedrijfsvoering. Realtime informatie wordt ingezet om vragen snel te beantwoorden en vervolgens sneller met data onderbouwde besluiten te nemen. De verwachting is dat ZorgControl 2.0 in februari 2023 wordt ingezet door de nieuwe organisaties. Vervolgens wordt gekeken naar de verdere uitbreiding van de geleverde dashboards.

Marieke van der Meulen, algemeen directeur kinderopvang bij een van de vier nieuwe organisaties: “Onze wens was om het succes dat wij ervaren met ons dataplatform door te voeren naar de vier schoolbesturen waarmee wij fuseren. Deze manier van werken zit sterk verweven in onze managementcyclus. We zijn heel tevreden over ilionx; het was dan ook een logische keuze om weer met hen in zee te gaan. Hun experts voelen haast aan als een afdeling van ons, in plaats van een externe partij. De lijntjes zijn kort en de betrokkenheid is hoog.”

Jasper Dieters, salesdirecteur ilionx Groningen: “Ik ben erg trots op onze doorlopende samenwerking met deze kinderopvangorganisaties, ook nu de overkoepelende organisatie fuseert. Ons partnership is altijd gestoeld geweest op vertrouwen en gelijkwaardigheid. Dit zit in het DNA van beide partijen. Ik kijk dan ook uit naar dit volgende hoofdstuk in onze samenwerking en de mooie resultaten die we samen zullen behalen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-02T09:40:24.000Z ilionx


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.