Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Interesse in beleggen in vastgoed? Dit is de gids die je houvast geeft

Gaat het lekker met je bedrijf en zoek je een vrij zekere manier om te beleggen? Dan is beleggen in vastgoed een goede mogelijkheid. Natuurlijk brengt beleggen altijd risico’s met zich mee, maar geld dat in stenen zit, zit over het algemeen stevig vast. Schommelingen in de markt zijn er altijd, maar het geld verdampt zeker niet. Daarbij is het uiteraard van belang dat je weet wat je doet. Deze gids is een must read voor iedere beginnende belegger in vastgoed.

Laat je adviseren door de juiste mensen

Als beleggen in vastgoed nieuw voor je is, is het meer dan verstandig om je laten omringen door experts, bijvoorbeeld van Benkey. Dit soort bedrijven kunnen je goed adviseren over de mogelijkheden en weten wanneer je beter even rustig aan kunt doen en wanneer je met een gerust hart kunt doorpakken.

Experts zijn niet alleen ideaal als je advies wilt over je beleggingen. Ze helpen je ook met praktische zaken, zoals een bedrijfshypotheek. Een pand kopen uit zakelijk oogpunt is namelijk heel iets anders dan een huis als particulier. Met een bedrijfshypotheek kun je het grootste gedeelte financieren, maar je zult ook wat eigen geld moeten meenemen.

Wees zelf ook op de hoogte

Een expert is perfect, maar dat is geen vrijbrief om alles uit handen te geven. Het is belangrijk om te weten hoe beleggen in vastgoed in zijn werk gaat. Daarnaast zul je goed moeten bedenken waar je het pand voor gaat gebruiken. Is dat voor verhuur, en voor wie? Richt je je op studenten of op starters die een huurwoning zoeken?

Verder is het belangrijk om de weg te weten in ‘het wereldje’. Het komt goed van pas als je makelaars, taxateurs en notarissen kent. Zij kunnen je in de beginjaren helpen. En als je ervaringen van andere ondernemers met vastgoed kunt verzamelen, moet je het zeker niet laten.

Weet wat je wilt

Een duidelijk doel is belangrijk bij investeren in vastgoed. Hiermee is het namelijk eenvoudiger om de juiste keuzes te maken. Wil je bijvoorbeeld sparen voor je (vervroegd) pensioen? Of wil je er zeker van zijn dat het je kinderen aan niks ontbreekt als ze gaan studeren? Ieder doel heeft een andere voorbereiding nodig. Een specialist kan je van het juiste advies voorzien.

Kijk naar de fiscale en juridische gevolgen

Als je vastgoed bezit, heeft dit gevolgen voor je fiscale en juridische positie. Dit is overigens afhankelijk van hoe je het pand gebruikt. Omdat er veel op je pad komt, is het slim om een fiscaal adviseur om hulp te vragen. Er zijn aardig wat kosten aftrekbaar, maar je moet ze wel weten te vinden. Ook voor je partner kan het, op fiscaal gebied, gevolgen hebben als je in vastgoed investeert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-30T16:13:53.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.