Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Philip Lindqvist benoemd tot nieuwe CEO van Readly

In overleg met de raad van bestuur van het bedrijf legt Mats Brandt zijn functie neer als CEO van Readly International AB (publ), de Europese marktleider in digitale abonnementen op tijdschriften en kranten. Het bestuur heeft besloten om Philip Lindqvist per 31 mei aan te stellen als de nieuwe CEO van Readly.

 

Philip Lindqvist heeft uitgebreide ervaring vanuit leidende posities in media, content en digitale abonnementsdiensten. Philip was eerder hoofd van de streamingdienst C More en hoofd strategie en distributie bij TV4, C More en het Finse MTV. Hij heeft een achtergrond bij The Boston Consulting Group en werkt tegenwoordig als adviseur en investeerder.

 

“De Raad van Bestuur en Mats zijn het erover eens dat de tijd rijp is voor een CEO-wissel. Met zijn uitgebreide ervaring in onder meer digitale, op abonnementen gebaseerde streamingdiensten, zowel als content provider als distributeur, is Philip de juiste persoon om het leiderschap over te nemen en Readly vooruit te helpen. Ik kijk er naar uit dat hij direct van start gaat. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om Mats te bedanken voor wat hij heeft bereikt tijdens zijn tijd bij Readly”, zegt Jan Lund, voorzitter van de raad van bestuur van Readly.

 

“Readly speelt een belangrijke en enerverende rol bij het beschikbaar maken van journalistiek van over de hele wereld voor een steeds digitaler wordend publiek. Het bedrijf heeft een leidende positie in Europa en een positief momentum om vanuit te gaan. Daarom kijk ik ernaar uit om deel uit te maken van het team en samen de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van Readly”, zegt Philip Lindqvist, de nieuwe CEO van Readly.

 

Mats Brandt nam in januari 2022 de rol van waarnemend CEO van Readly op zich en werd in mei van hetzelfde jaar benoemd tot permanente CEO. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een goede omzetgroei laten zien, recordhoge marges en is het goed op weg naar winstgevendheid.

 

“Readly heeft een zeer betrokken team met fantastische competentie. Ik ben super tevreden met wat we samen hebben bereikt en wens het bedrijf veel succes in de toekomst”, zegt Mats Brandt.

 

De laatste dag van Mats Brandt als CEO is 31 mei en hij blijft gedurende de opzegtermijn ter beschikking van de Raad van Bestuur.

 

Over Readly

Readly is de Europese categorieleider voor digitale tijdschriften. Het bedrijf biedt een digitale abonnementsservice waarmee klanten onbeperkt toegang hebben 7.000 tijdschriften en kranten. Readly heeft abonnees in meer dan 50 landen en content is beschikbaar in 17 verschillende talen. In samenwerking met 1200 uitgevers wereldwijd digitaliseert Readly de tijdschriften- en krantenindustrie. In 2022 bedroeg de omzet 592 miljoen SEK. Het Readly-aandeel is genoteerd aan Nasdaq Stockholm. Ga voor meer informatie naar https://corporate.readly.com/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-31T20:39:25.000Z Readly


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.