Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

F5 Mobile App Manager maakt apps mobiel

Dit artikel delen:

F5 Networks introduceert de F5 Mobile App Manager waarmee it-afdelingen bedrijfssoftware mobiel toegankelijk kunnen maken. Medewerkers kunnen hierdoor veilig vanaf hun eigen smartphone of tablet bij bedrijfsgegevens, terwijl de persoonlijke content op de apparatuur in het beheer van de eigenaar zelf blijft. F5 Mobile App Manager biedt zo een goedkope oplossing om byod-wensen van zowel it-afdelingen als gebruikers mogelijk te maken.

F5 Mobile App Manager combineert policy management en beveiligde applicatie delivery toepassingen van de BIG-IP Access Policy Manager met de schaalbaarheid en prijsstelling van een SaaS-aanbod. Het verschilt van traditionele byod-oplossingen omdat het enkel bedrijfstoepassingen veilig verbindt met het bedrijfsnetwerk, en het beheert de zakelijke data op een apparaat in plaats van het apparaat zelf.

Medewerkers kunnen met de F5 Mobile App Manager mobiel werken met hun eigen apparatuur, terwijl ze niet bang hoeven te zijn dat de it-afdeling toegang heeft tot persoonlijke gegevens op die apparatuur. De vaak gewenste scheiding tussen werk en privé blijft zo gehandhaafd. Voor it-afdelingen is de F5 Mobile App Manager aantrekkelijk omdat ze niet langer de verantwoordelijkheid hebben over mobiele apparatuur van medewerkers, terwijl ze wel veilige toegang tot het netwerk kunnen faciliteren, beveiliging kunnen monitoren en bedrijfsgegevens kunnen afschermen.

F5 Mobile App Manager ondersteunt zowel Apple iOS als Google Android en is gemakkelijk toe te voegen aan de bestaande infrastructuur. Het biedt encryptie en pin-beveiliging van zakelijke applicaties zoals mail, een veilige browser en de F5 App Store vanwaar veilig bedrijfstoepassingen zijn te downloaden. Deze herkenbare manier van werken vergroot de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.

Naast zakelijke gebruikers biedt de F5 Mobile App Manager ook nieuwe mogelijkheden voor channelpartners en service providers. Dankzij de kleine overhead en de SaaS-eigenschappen is de toepassing eenvoudig en snel toe te passen bij klanten die een BIG-IP APM-infrastructuur hebben. Er zijn geen veranderingen aan de infrastructuur nodig. Service providers kunnen de F5 Mobile App Manager als value added managed service aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-21T14:00:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.