Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Orange maakt Doha in Qatar smart city

Dit artikel delen:

Orange Business Services heeft een overeenkomst bereikt met de Qatarese managed serviceprovider MEEZA om de meerderheid van de smart services en applicaties te leveren voor Msheireb Downtown Doha, de Qatarese hoofdstad. Dit is één van de meest prestigieuze smart city-projecten in de Golfregio. Met de overeenkomst, ter waarde van miljoenen dollars, ondersteunt Orange Business Services MEEZA in het bieden van nieuwe digitale mogelijkheden voor bewoners, bezoekers en werknemers.

Orange Business Services heeft een overeenkomst bereikt met de Qatarese managed serviceprovider MEEZA om de meerderheid van de smart services en applicaties te leveren voor Msheireb Downtown Doha, de Qatarese hoofdstad. Dit is één van de meest prestigieuze smart city-projecten in de Golfregio. Met de overeenkomst, ter waarde van miljoenen dollars, ondersteunt Orange Business Services MEEZA in het bieden van nieuwe digitale mogelijkheden voor bewoners, bezoekers en werknemers.

Msheireb Downtown Doha is een project dat het traditionele stadscentrum van Doha nieuw leven in moet blazen. Het omvat een combinatie van woonwijken, commerciële kantoorruimten, retail en hotels. Het project, dat meer dan 800.000 vierkante meter beslaat, zal in zes fasen afgerond worden in de loop van 2018. In de nationale visie voor 2030 wil het land vastgoedprojecten ontwikkelen in de wijk die technologische innovatie samen laat gaan met lokale tradities. Met als doel de levenskwaliteit voor Qatarese burgers te verbeteren, zal Orange toezien op het ontwerp van het Smart City Central Command Center. Deze managet de slimme operatie van gebouwen en diensten, waaronder beveiligingscamera’s, toegangscontrole tot gebouwen, brandalarmen, straatverlichting, een automatische vuilnisophaaldienst, parkeren en publieke aankondigingen.

Slimme applicaties
Aanvullend op bovenstaande heeft Orange een portfolio aan Smart Applications (zowel voor pc’s als mobiele devices) ontwikkeld, gericht op zowel bewoners als een breder publiek. Deze slimme applicaties zijn onder meer apps voor overheidsdiensten, apps om de weg te vinden en online te betalen. Andere diensten die ontworpen zijn door Orange helpen het district met zaken als slim energiebeheer, onder meer met slimme meters, Business Intelligence en data analytics, een gecentraliseerde desk management-oplossingen en een infrastructuur voor indoor geolocatie. De volledige scope voor het project beslaat ook de ICT-infrastructuur voor het district, beheerd door MEEZA. Hieronder vallen het netwerk, management van twee datacenters, levering van IP-telefonie en management van desktop-computers in het slimme ecosysteem.

Een belangrijke uitdaging van steden is om hun burgers te voorzien van digitale diensten om hun dagelijkse leven te versimpelen en hun economie te versterken. Deze uitdaging hangt samen met zaken als Internet of Things (IoT), data en digitale applicaties. Het ondersteunen van smart city-projecten is een strategische prioriteit voor Orange Business services, dat de digitale transformatiepartner wil zijn van steden en andere belanghebbenden zoals vervoersbedrijven, vastgoedinvesteerders, bouwbedrijven en de energiesector. Met een speciale ‘Smart Cities’-divisie ondersteunt Orange Business Services transformatieprojecten in steden en regio’s overal ter wereld, vanaf het eerste ontwerp tot implementatie en operatie.

Béatrice Felder, senior vice president, Orange Applications for Business, zegt: “Orange Business Services is verheugd dit partnerschap aan te gaan met MEEZA voor één van de meest aansprekende smart city-projecten in het Midden-Oosten. Msheireb Downtown Doha illustreert perfect hoe de regio transformeert en dienstverlening naar burgers verbetert. Wij zijn goed in staat om onze wereldwijde capaciteiten, innovaties en ervaring in te zetten om de digitale transformatie van de economie in deze regio te ondersteunen. Orange heeft het voordeel dat het zowel een operator is als een gespecialiseerde leverancier van digitale diensten die de digitale transformatie ondersteunen van samenlevingen, bedrijven en overheidsinstellingen. Wij werken al aan grote en prominente projecten in het Midden-Oosten en Msheireb is opnieuw een goede smart city-referentie voor Orange in Qatar en de regio.|

Saad Sabah Al Kuwari , Chief Marketing Officer MEEZA zegt: “Dit partnerschap luidt een nieuw tijdperk in voor de ontwikkeling van smart cities in de regio en daarbuiten. Het gaat hier om het samenbrengen van lokale domeinkennis met leidende wereldwijde expertise. Wij zijn verheugd om partner te zijn van Orange in dit project, dat nog lang zijn sporen zal nalaten op regionale en wereldwijde schaal.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T13:22:00.000Z Orange Business Services
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.