Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lookout breidt MDM voor iOS uit

Dit artikel delen:
Computing everywhere

Lookout, wereldwijd expert in beveiliging, breidt zijn zakelijke beveiligingsoplossing Lookout Mobile Endpoint Security uit met Enterprise App review. Hierdoor kunnen organisaties die met name iOS gebruiken veiliger mobiel gaan werken. Als een nieuwe partner in het mobility partner-programma van Apple introduceert Lookout het product enterprise app review. Hiermee kunnen bedrijven die hun eigen iOS-apps bouwen deze snel scannen op data policy compliance en beveiligingsrisico’s. De functie uploadt in-house iOS apps naar de Lookout Security Cloud, waar ze worden vergeleken met 40 miljoen andere apps. Daardoor worden afwijkingen ontdekt nog voordat ze worden gedistribueerd via de interne app stores.

Veel bedrijven specificeren in unieke compliance policies hoe zakelijke data mag worden opgeslagen en doorgestuurd, ook via mobiele apparaten en apps. Sommige apps of publieke wifinetwerken zijn echter in strijd met het beleid van het bedrijf of de industrie: bijvoorbeeld bedrijfsapps die door derden zijn ontwikkeld en via interne app stores zijn verspreid, beschikken mogelijk niet over de encryptie die nodig is om klant- of patiëntgegevens te beschermen.

“Bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn, waar ter wereld hun werknemers ook aan de slag zijn”, zegt Santosh Krishnan, chief product officer bij Lookout. “Met deze nieuwe functionaliteit versterken we mobiele compliance en onze algemene missie om mobiele productiviteit naadloos onderdeel te maken van organisaties.”

Naast het reviewen van in-house apps beoordeelt Lookout Mobile Endpoint Security - tevens apps die uit de App Store worden gedownload. Hoewel deze al zijn beoordeeld en goedgekeurd door Apple’s strenge App Store-goedkeuringsproces, sturen sommige apps automatisch contact- of locatiegegevens naar een externe server. Dat is mogelijk in strijd met het beleid van organisaties voor BYOD en COPE devices. Bovendien maken werknemers door de toename in mobiel werken steeds vaker verbinding met publieke wifinetwerken. Daarmee brengen ze mogelijk ook bedrijfsgegevens in gevaar.

Lookout Mobile Endpoint Security vergroot de ingebouwde beveiliging van iOS door gebruik te maken van de Lookout Security Cloud. Hiermee biedt Lookout bedrijven tevens inzicht in en bescherming tegen netwerkdreigingen zoals onveilige wifi. Ook waarschuwt het voor verdacht gedrag van apps die in-house zijn ontwikkeld en via MDM naar iOS-devices worden gedistribueerd. Lookout-klanten zijn hierdoor in staat om:

• Risico’s te identificeren voor in-house ontwikkelde apps: bedrijven die workflow-apps ontwikkelen om productiviteit van werknemers of klanten te vergroten kunnen deze snel ter review aanbieden. Ze krijgen meteen informatie over app-gedrag dat in strijd is met regels voor compliance, malware en kwetsbaarheden in code. Daarnaast kunnen ze zien of een app gebruik maakt van onbeveiligde of privé API’s.

• Werknemers veilig onderweg te laten werken via publieke netwerken en hotspots: Lookout beveiligt devices en gegevens van werknemers door middel van een analyse van netwerkverbindingen. Het beschermt tegen diverse netwerkaanvallen en zorgt ervoor dat gegarandeerd kan worden dat informatie veilig wordt verstuurd en geen gegevens worden gelekt zoals persoonsgegevens of logingegevens.

• Voor compliance op mobiele devices te zorgen: Bedrijven hebben hiermee meer inzicht in door hun werknemers geïnstalleerde apps die in strijd zijn met regels voor compliance, beveiligingsbeleid of de voor de hele industrie geldende regels. Alleen op iOS kunnen bedrijven zien welke apps verbinding maken met clouddiensten en hoe deze mogelijk de bedrijfsregels voor databeveiliging schenden, zoals het delen van contact- en locatiegegevens. Ook biedt Lookout bedrijven inzicht in welke apps gebruik maken van de nieuwste beveiligingsfunctionaliteit in iOS.

Lookout Mobile Endpoint Security wordt verkocht via Lookout’s Channel Partner Programma. Bedrijven die met iOS werken kunnen meer informatie over Lookout Mobile Endpoint Security terugvinden op: www.lookout.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-24T10:47:00.000Z Lookout


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.