Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Berenschot: anytime, anyplace, anywhere werken

Dit artikel delen:
werkplek

Berenschot is een organisatieadviesbureau dat met ruim 350 medewerkers wereldwijd een rijke geschiedenis heeft. Zij bieden ondersteuning van publieke en private organisaties bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal. De adviseurs van Berenschot zijn actief in sectoren als overheid, zorg, finance en industrie waarbij vooral maatwerk wordt geleverd. “IT moet in dienst staan van onze medewerkers en onafhankelijk van tijd en plaats op een gebruiksvriendelijke en veilige manier toegang tot bedrijfsapplicaties bieden, zodat zij hun tijd volledig kunnen besteden aan onze klanten,” aldus Jan Willem van der Grift, Hoofd IT Diensten.

Het IT-team bij Berenschot is klein, maar de ontwikkelingen staan er beslist niet stil. “Onze omgeving wordt steeds complexer en uitdagender. De ontwikkelingen op infra- en securitygebied gaan razendsnel en wij willen daar zeker niet op achterblijven. De kunst hierbij is het vinden van de juiste kennispartner,” aldus Jan Willem van der Grift.

Het krachtenveld tussen gebruiksvriendelijkheid en security is Berenschot niet onbekend. IT moet medewerkers ondersteunen en hun dagelijkse werkzaamheden niet belemmeren. “Sinds het einde van de crisis is het bij ons op de afdeling drukker dan ooit. Aangezien IT niet onze core business is, besteden wij hierbij zoveel mogelijk uit aan specialisten. Vanuit onze regierol leggen wij dit het liefst neer bij een vertrouwde partner die met ons meedenkt en ons kan adviseren voor de korte én lange termijn,” vertelt Jan Willem van der Grift.

Van weekaccounts naar dagpasjes
Voor Berenschot begon de zoektocht naar een partner voor het uitrollen van een nieuw draadloos netwerk vorig jaar. En volgens Jan Willem van der Grift was dat ook dringend nodig. “De oude omgeving werkte voor alle gasten met één weekaccount. Je begrijpt dat de wens al een tijdje bestond om die omgeving te vervangen.” De keuze viel al snel op de mobility oplossing van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. De oplossing van Aruba HPE zorgt ervoor dat alle medewerkers eenvoudig en veilig toegang hebben tot het draadloze netwerk door integratie met Active Directory. Gebruiken zij een trusted device dan is een speci ek deel van het netwerk beschikbaar wat dynamisch is ingeregeld op basis van security policies. Verder is Berenschot nu voorzien van een gastennetwerk op basis van dagpasjes. Een unieke code voor elke gast, waarbij gebruiksvriendelijkheid en security als uitgangspunt zijn genomen.

Op zoek naar een kennispartner
In 2016 is het nieuwe draadloze netwerk geïmplementeerd. SecureLink is hierbij opgestaan als kennispartner. Het draadloze netwerk is bedrijfskritisch, aangezien het fungeert als primair toegangsnetwerk. Meer dan ooit willen de medewerkers op elke locatie, vanaf elk device en op elk moment aan het werk kunnen. SecureLink heeft deze functionele wensen en de impact op security geïnventariseerd en vertaald naar een design, implementatie- en migratieplan. Het advies van SecureLink en de samenwerking met de vaste IT partners heeft een goede indruk achtergelaten bij Berenschot. “Wij waren op zoek naar een kennispartner. Het advies en vertrouwen zijn voor mij de doorslaggevende factor om voor SecureLink te kiezen.” Het uitrollen van het Aruba HPE draadloze netwerk in combinatie met ClearPass Policy Manager, de specifieke oplossing van Aruba HPE voor het automatiseren van netwerktoegang zonder verlies van inzicht en controle, is soepel verlopen. “Het was echt een kwestie van het oude netwerk uit en het nieuwe aan. Vrijwel niemand heeft er iets van gemerkt,” aldus Jan Willem van der Grift.

Security als continu proces
Dat de toenemende dreigingen van buitenaf en het willen beveiligen van bedrijfskritische data een spanningsveld creëert is ook bij Berenschot merkbaar. “Je wilt, bij wijze van spreken, geen USB-poorten dichtplakken, maar je wilt bijvoorbeeld wel weten wat er op het netwerk gebeurt, BYOD faciliteren en weten welke cloudapplicaties worden gebruikt. Echter moeten door alle IT ontwikkelingen de vrijheid en de werkbaarheid van de werknemer niet worden ingeperkt. Dit speelveld heeft zwaar meegewogen in de keuze voor ClearPass Policy Manager. Met ClearPass zullen wij in een later stadium zogenaamde Network Access Control en integratie met derde systemen gaan implementeren. Hiermee bereiken wij de gewenste hogere mate van IT security terwijl tegelijkertijd de informatie real time beschikbaar is,” vertelt Jan Willem van der Grift.

Berenschot heeft met SecureLink een proactieve kennispartner gevonden om niet alleen de huidige maar ook toekomstige uitdagingen op het gebied van IT infrastructuren en security als integraal proces verder te adresseren en te vertalen naar oplossingsrichtingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-18T15:47:00.000Z SecureLink Nederland B.V.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.