Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zakelijke iPhone wint terrein, onderwijs kiest voor Android

Dit artikel delen:
iphone

Het iOS besturingssysteem van Apple wint een steeds groter deel van de zakelijke smartphonemarkt voor zich. De inhaalslag van iOS in het afgelopen halfjaar resulteerde in een verkoopaandeel van 44,5%. Onder consumenten en in het onderwijs is juist Android het grootste platform. Zo blijkt uit een analyse van bijna 20.000 smartphone aankopen bij zakelijke IT-specialist ACES Direct.

Dat Android, over het algemeen genomen, het grootste platform is mag geen verrassing zijn. Er zijn Android smartphones in elke prijsklasse en de meeste telefoonmerken maken gebruik van het systeem van Google. Des te opvallender is de groei van bijna 4% van zakelijke Apple smartphonegebruikers in de laatste zes maanden.

Android in onderwijs iOS in Industrie en IT
Ongeveer de helft van het MKB en overheids-, educatie of zorginstellingen hebben een voorkeur voor Android. Toch groeit de populariteit van iOS. Dit komt vooral door stijging van iPhone aankopen onder IT-dienstverleners en in de industriële sector. Zo koos maar liefst driekwart van de IT-professionals afgelopen jaar voor iOS.

Groei populariteit iOS zet door
In 2014 was ‘slechts’ 25% van de zakelijke smartphones een iPhone. In 2017 loopt dit percentage op naar ruim 44%. Ook Android groeide in deze periode. In 2016 had Android op de zakelijke markt een marktaandeel van 42%. In de afgelopen jaren is dit ten koste gegaan van het Windows besturingssysteem en het besturingssysteem van Blackberry.

Zakelijk gebruik iPhone
Volgens ACES Direct is de iPhone met name populair onder zakelijke gebruikers vanwege de betrouwbaarheid en security van het apparaat. Volgens Hans van der Linden (ACES Direct Brand specialist Apple) heeft dat meerdere redenen. “Wanneer je een telefoon aanschaft voor zakelijk gebruik, is het belangrijk dat het toestel gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig is. De iPhone steekt hier boven de rest uit.” Naast het toestel ziet Hans nog een groot voordeel voor organisaties. “Bij grootschalige aanschaf biedt de iPhone nog meer voordelen, zoals het uitrollen en beheren via het Device Enrollment Program van Apple. Ik verwacht dan ook dat deze stijging nog een tijd doorzet.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-30T10:36:00.000Z ACES direct
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.