Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Webfleet Solutions beheert nu ook electrische voertuigen

Dit artikel delen:

Nu duurzaamheid steeds hoger op de wereldwijde agenda komt te staan, is het duidelijk dat elektrische voertuigen een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van het commerciële wagenpark. Webfleet Solutions, de leverancier van telematica-oplossingen, ondersteunt zijn klanten bij het beheer van elektrische voertuigen op basis van data. Door nieuwe elektrische voertuigen (EV)-functies toe te voegen aan WEBFLEET, de Software-as-a-Service-oplossing van Webfleet Solutions, krijgen fleetmanagers op afstand inzicht in hun elektrische of hybridevoertuigen.

De EV-managementtools maken deel uit van de nieuwe versie 3.10 van WEBFLEET en zijn vanaf nu beschikbaar voor meer dan 50.000 Webfleet Solution- klanten in 60 landen. Met de EV-functies in WEBFLEET kunnen fleetmanagers:

  • Inzicht krijgen over het batterijniveau van hun elektrische voertuigen
  • De resterende actieradius zien
  • Informatie verzamelen over de realtime oplaadstatus
  • Te allen tijde de resterende laadtijd van hun elektrische voertuigen zien

"Met de tools voor het beheer van elektrische voertuigen helpen we onze klanten om zich aan te passen aan de activiteiten van elektrische voertuigen en om hun potentiële kostenbesparingen te maximaliseren", zegt Paul Verheijen, VP Product Management bij Webfleet Solutions.

Een fleetmanager kan de resterende rijafstand bijvoorbeeld gebruiken bij het plannen van een serie opdrachten of het kiezen van een voertuig voor een taak. “Door precies te weten hoeveel batterijlading een voertuig heeft en hoe ver het moet rijden, kunnen fleetmanagers hogere oplaadkosten tijdens de spitsuren of het wachten in de rij voor het opladen, vermijden”, legt Verheijen uit.

“Het toevoegen van EV-functies in onze fleetmanagementsoftware is slechts een eerste stap”, benadrukt Verheijen. “In de loop van dit jaar zullen we – op basis van de feedback van ons sterke wereldwijde klantenbestand – onze EV-managementtools verder ontwikkelen. Ons doel is om onze uitgebreide ervaring en bewezen expertise op het gebied van telematica in te zetten om wagenparken te helpen het meeste voordeel te halen uit de noodzakelijke transformatie naar elektrisch vervoer.”

De tools voor elektrische voertuigen behoren tot de nieuwste WEBFLEET-versie en zijn beschikbaar voor alle klanten wereldwijd. Daarnaast biedt de nieuwe versie ook verbeterde functies aan om fleetmanagers te helpen bij hun dagelijkse activiteiten, waaronder een nieuw gebruiksrapport over het wegtype. Het rapport geeft inzicht in hoe een geselecteerd voertuig werd gebruikt met de afgelegde afstand per wegtype en kan helpen bij het bepalen van de beste bandentype voor de betreffende voertuigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-27T08:55:07.000Z Webfleet Solutions
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.