Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Technologie gaat auto rijden wereldwijd veranderen

Dit artikel delen:

Tegenwoordig komen er steeds meer duurzame auto's op de markt. Er worden verschillende technologieën toegepast waaronder auto's die rijden op waterstof, zonne-energie en waterstof. Met de verschillende toepassingen van energie is er een grote strijd aan de gang tussen bedrijven die de meest efficiënte- en duurzame auto willen maken. Maar welke technologie gaat het winnen?

Elektriciteit en ICT gaan hand in hand

Het is niet alleen de autobranche die aan verandering onderhevig is: ook de ICT krijgt te maken met een groeiende vraag naar energie. Vanuit de consumenten wordt er steeds meer gevraagd naar nieuwe smartphones, powerbanks, smartwatches en meer. Daarnaast wil de consument dat batterijen krachtiger worden en langer meegaan dan ooit tevoren. Elektriciteit en ICT zijn momenteel aan het samensmelten. We zien dit bijvoorbeeld in het gebruik van zonne-energie. Op de markt zijn er momenteel producten zoals buitenverlichting, opladers, rugzakken en meer dit een ingebouwde zonnepaneel hebben. Het gevolg is dat er een infrastructuur ontstaat van elektriciteit, ICT en zelfs data dat de hele wereld overgaat. Alles wordt verbonden met elkaar door Internet of Things. Dit sluit goed aan bij het gebruik van elektrische auto's.

Constante innovatie

Zo blijven de innovaties met de lopende band komen. Grote ICT bedrijven als Google kijken zorgvuldig naar de mogelijkheden van het verwerken van ICT in auto's. Ze proberen constant met nieuwe technologieën te komen die zodat de auto 'slimmer' wordt. Een goed voorbeeld hiervan is Elon Musk met Tesla. Hij ziet een auto als een intelligent systeem en heeft al vanaf het begin gebruik gemaakt van ICT en elektrisch rijden. Zo worden auto's bijgewerkt door software van een afstand toe te voegen. In een nacht kan een auto opeens andere functies hebben.

Verwevenheid

Op dit moment zijn er veel ondernemingen bezig met het verweven van ICT en elektrisch rijden. De geschiedenis laat ons zien dat wanneer dit gebeurt, de technologie snelle sprongen vooruit maakt, Dit maakt het ook interessant voor de consument om over te stappen naar elektrisch rijden. Zo kan het een optie zijn dat auto's straks een zonnepaneel op het dak hebben waardoor de auto standaard van elektriciteit wordt voorzien. Daarnaast hebben auto's al ingebouwde USB-kabels. Dit betekent dat je voordat je aan het werk gaat nog snel even de laptop in de auto kunt opladen.

Een verbonden wereld

Al deze toepassingen en voordelen van het elektrisch rijden zorgen ervoor dat het aantrekkelijk wordt voor de consumentenmarkt. Het lijkt er dan ook op dat het gebruik van de elektrische auto alleen maar gaat stijgen de komende jaren. Ook kan het een mogelijkheid zijn dat het straks een groter marktaandeel heeft dan auto's die op fossiele brandstoffen rijden. Wanneer er een netwerk opgezet kan worden waarin technologie automatisch opgeladen kan worden, zal er een groot probleem opgelost worden. Het zou betekenen dat we een wereld kunnen creëren zonder het gebruik van stopcontacten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-04T14:37:20.000Z ElektrischeAutolease.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.