Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

iOS of Android en andere telefoonkeuzes

Dit artikel delen:

Een van de mooiste momenten van het jaar is het moment dat je een nieuwe telefoon mag uitkiezen. Maar welke smartphone kies je dan, waar moet je op letten en wat is nu wel of niet belangrijk?

Binnen bereikbaarheid is de telefoon toch wel het belangrijkste communicatiemiddel op dit moment. Een leven zonder smartphone of internet is dan ook niet meer voor te stellen. En dus is het moment van je telefoonabonnement verlengen een belangrijk moment.

De telefoonwereld in twee groepen

Niet de telefoon zelf, maar het besturingssysteem is de belangrijkste inbreng in de keuze van jouw nieuwe telefoon. De telefoonwereld bestaat namelijk eigenlijk uit twee groepen; de iOs gebruiker en de Android liefhebber. De keuze voor een van de besturingssystemen, zorgt er ook direct voor dat een deel van de telefoons direct afvalt.

Behoor je tot de iOs categorie, dan heb je het makkelijk en is de keuze voor Apple daarmee direct gemaakt. Behoor je tot de categorie van Android aanhangers, dan valt de iPhone af maar blijft er nog wel een lijstje met mogelijkheden zoals onder andere Samsung, Huawei en HTC over. Daarbij is het fijn om te weten dat elk merk eigen niet-verwijderbare apps heeft. Ben je gewend aan een telefoon, dan is het het overwegen waard om bij dat merk te blijven.

Laptops

Bij de keuze van je telefoon, kan de apparatuur die al in je bezit is, meespelen. Heb je meerder producten van Apple, dan is kiezen voor ook een Apple smartphone een logische keuze. Met de apparatuur onderling is het dan heel eenvoudig om data uit te wisselen en te synchroniseren. Ook als je wat meer op safe gaat en veiligheid belangrijk vindt, is Apple een goede keuze. Heb je een windows laptop, hoef je niet perse te kiezen voor Android. In beide gevallen is uitwisseling mogelijk. Belangrijk is waar jij je prettig bij voelt.

Smartphone of smartguy?

Ben je toe aan de keuze van een nieuw smartphone, wees dan de smartguy (of smartwoman). Kijk naast de telefoon ook naar de combinaties met abonnement en internetbundels. Zo weet je sneller wat de beste telefoondeal voor jou is. Een combi met internet en tv behoort vaak ook tot de mogelijkheden. Zo profiteer je op alle interfaces van het snelste internet.

Gebruik hangt samen met de batterij

Een paar keer per dag je telefoon aan de oplader is waarschijnlijk niet jouw droomidee. Een telefoon kiezen met een goede batterij is dus belangrijk en zeker geen overbodige luxe. Daarbij is je gebruik van de telefoon uiteraard bepalend voor de duur dat de batterij mee gaat. Bij de telefoons staan meestal indicaties aangegeven waarbij je een goed inzicht kunt krijgen.

Het zelfde geldt voor de snelheid van je smartphone. Verzamel je apps of ben je verslaafd aan spelletjes, dan is kiezen voor een krachtige processor een goed idee. Kijk daarnaast ook naar het werkgeheugen, hoe groter dit geheugen hoe meer je telefoon tegelijk kan doen. Fijn voor als geduld niet je sterkste kan is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T10:10:00.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.