Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Walkie Talkie als communicatiemiddel op het werk

Dit artikel delen:

Met regelmaat heb jij op het werk een collega nodig die net niet in de buurt is. Je wilt diegene snel bereiken, dus maak je gebruik van de portofoon. Bij de meesten bekend als de walkie talkie, een ideaal instrument om zonder mobiel netwerk of zendmast toch op afstand met elkaar te communiceren. De walkie talkie is een ideaal communicatiemiddel om korte lijntjes op het werk te houden terwijl je buiten elkaars bereik bent. Wil jij de walkie talkie gebruiken op je werk of krijgen je kinderen er geen genoeg van ‘Wie is de Mol’ na te spelen? Lees dan verder in deze blog over de handige, maar vooral leuke gadget en waarvoor je die gebruikt.

Misschien ben je fervent ‘Wie is de Mol’-fan en kun je niet begrijpen hoe er telkens ruis op de lijn ontstaat wanneer de deelnemers door hun walkie talkies communiceren. Natuurlijk zal dat mede te maken hebben met de Mol die het spel weet te saboteren. Maar voor de kijker is het ogenschijnlijk gemakkelijk om de boodschap via de walkie talkie over te brengen naar de medekandidaten. Slechts een kwestie van duidelijk praten, de boodschap rustig inspreken en afsluiten met een ‘over’. Vervolgens wacht je op de reactie van de andere persoon met een walkie talkie in de hand. Het mooie aan het communicatiemiddel is dat er een antenne ingebouwd zit, waardoor je niet afhankelijk bent van externe zendmasten of netwerken.

Hoe vind je de geschikte walkie talkie?

Wil je zelf communiceren door de walkie talkie, houd bij de aanschaf dan rekening met een aantal factoren. Want, met welk doeleind wil jij de portofoons gaan gebruiken? Hebben jij en je collega’s die nodig voor werk of vragen je kinderen herhaaldelijk naar walkie talkies om mee te spelen?

·         Hoe groot is het terrein waarop je communiceert met je collega’s? Of wil je de walkie talkie thuis als babyfoon gebruiken? Met welk doel jij de walkie talkies ook wilt gebruiken, het is belangrijk om van te voren rekening te houden met de maximale afstand en of de walkie talkies elkaar te allen tijde kunnen bereiken.

·         Maak je van ’s ochtends vroeg tot in de avond intensief gebruik van de walkie talkies zonder ze tussendoor weg te leggen? Dan wil je aan het eind van de dag nog net zo verstaanbaar zijn als dat je vanochtend begon. Dus een goede accu die het intensieve gebruik over een hele dag aankan, is cruciaal. Houd daarom rekening met de accusterkte en -duur van de walkie talkies. Zeker als je kinderen de walkie talkies niet meer met rust laten en, ook al zijn ze in één ruimte, alleen nog maar door de apparaten met elkaar praten.

·         Werk je in een omgeving met een overvloed aan water en kom je dagelijks in aanraking met vocht? Zorg dan dat je walkie talkies waterdicht zijn. Wordt je walkie talkie ook nog blootgesteld aan stof en viezigheid op je werk, houd dan bij de aankoop ook daar rekening mee.

Koop jouw walkie talkie bij PortofoonWEB

Zie je het al helemaal voor je hoe jij gebruik maakt van de walkie talkie om een boodschap naar je kinderen te sturen of met je collega’s te communiceren. Neem bovenstaande factoren mee in de zoektocht naar de set talkie walkies die jij nodig hebt. In het assortiment van PortofoonWEB vind je allerlei vernuftige walkie talkies voor op het werk én thuis. Wil je meer informatie over een specifieke set of tast je in het duister als het aankomt op de geschikte walkie talkie? Neem vrijblijvend contact op met de medewerkers van PortofoonWEB. Dan speel jij misschien binnenkort ‘Wie is de Mol’ op je werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-09T14:11:02.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.