Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Omgevingsdienst IJmond stapt over op elektrisch rijden met WEBFLEET

Dit artikel delen:

Webfleet Solutions, een van 's werelds grootste leveranciers van telematica en dochterbedrijf van Bridgestone, is een samenwerking aangegaan met Omgevingsdienst IJmond, waardoor de dienst het nieuwe elektrische wagenpark efficiënter kan beheren en real time inzicht heeft in het gebruik en de status van de voertuigen.

Omgevingsdienst IJmond voert samen met vijftien gemeenten en de provincie Noord-Holland taken uit op het gebied van milieu en duurzaamheid. Het team van 120 medewerkers voorziet bedrijven en inwoners van ondersteuning en advies op het gebied van milieuvergunningen en duurzaamheid, maar is ook verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Omgevingsdienst IJmond hecht veel belang aan milieuvriendelijke toepassingen. Het overstappen van voertuigen die op aardgas rijden naar elektrische auto’s sluit hier naadloos op aan.

Vanuit de kantoren in Beverwijk en Wormer rijden  adviseurs en toezichthouders dagelijks naar bedrijven, instellingen en particulieren. Rick Sinkeldam, facilitair medewerker bij Omgevingsdienst IJmond: “Elektrische auto’s hebben een relatief beperkte actieradius en onze collega’s mogen daar natuurlijk geen hinder van ondervinden. Dus zocht ik een oplossing die garandeert dat de auto altijd op de bestemming aankomt, maar ook inzicht in het gebruik en de mogelijkheid van rittenrapportages biedt. Onze partner On-Route adviseerde ons WEBFLEET, de mobility oplossing van Webfleet Solutions.”

Omgevingsdienst IJmond gebruikt een gecombineerde oplossing. WEBFLEET biedt relevante data over onder meer de batterijstatus, actieradius, locatie en beschikbaarheid. De oplossing wordt beheerd door On-Route en is geïntegreerd met mobiliteitsapp van Vecore, waarmee de auto’s gereserveerd, geopend en afgesloten worden. “Dankzij deze oplossing kunnen we eenvoudig rittenregistraties bijhouden volgens de eisen van de fiscus. Ook is het handig dat we zien hoe er met de auto wordt omgegaan. Als een collega de auto flink op zijn staart trapt, is de batterij snel leeg. Wij kunnen dus ook aansturen op verantwoord rijgedrag”, vertelt Sinkeldam.

Dankzij de oplossing van Webfleet Solutions en de app van Vecore werkt Omgevingsdienst IJmond binnenkort met een slimme, digitale omgeving. “Onze teamleden kunnen straks een auto reserveren via de app. Dat gebeurt dan niet meer op kenteken, maar op basis van de geplande rit. Doordat we de rittenbehoefte goed kunnen matchen met bijvoorbeeld de real-time batterijstatus van de auto verloopt het wagenparkbeheer veel efficiënter. Als fleetbeheerder ben ik zeer enthousiast over deze nieuwe stap en over WEBFLEET, dat ons helpt om duurzaam op weg te gaan én te blijven, ook in de toekomst.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-09T14:55:50.000Z Webfleet Solutions


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.