Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo blijf je effectief werken als het warm is

Dit artikel delen:

Werk je op een kantoor zonder airconditioningsysteem?

Een mobiele airco kopen is dan zeker een aanrader. Dit exemplaar kun je dichtbij je werkplek zetten waardoor jij alsnog van wat verkoeling kunt genieten. Het hele kantoor zal een mobiele airco 12000 BTU daarentegen helaas niet kunnen verkoelen, je zult dan toch echt een centraal systeem aan moeten schaffen. Vind je dit te duur maar wil je alsnog effectief kunnen werken in de zomer? Koop dan dus een mobiele airco zonder slang of maak gebruik van de onderstaande tips! 

Maak een zelfgemaakte airco

Door een grote kom ijs voor een gewone ventilator te plaatsen, wordt het effect van airconditioning nagebootst. De lucht van de ventilator wordt gekoeld als deze over het ijs gaat, waardoor de temperatuur in de kamer lager wordt dan een op zichzelf staande ventilator zou doen. Het is bovendien een stuk goedkoper dan een gewone airco. 

Houd de raambekleding gesloten

Door te voorkomen dat de zon een kamer binnenkomt, blijft het koel. Zonlicht dat de hele dag door in de werkruimte schijnt, zal bijna een 'broeikaseffect' creëren. Door dit zo lang mogelijk te stoppen, blijft de temperatuur lager in je kantoor. Hiervoor heb je uiteraard wel raambekleding nodig, waarbij je onder meer kunt denken aan gordijnen, jaloezieën, screens, ga zo maar door.

Creëer een persoonlijk aircosysteem

Voor een persoonlijkere airco-ervaring vul je een kopje met ijs of gemalen ijs en adem je erop. Omdat de lucht uit je adem alleen naar boven kan ontsnappen, wordt deze gekoeld door het ijs en vervolgens terug naar je gezicht geleid, waardoor je afkoelt. Een handige en goedkope tip om te verkoelen tijdens je werkdag!

Reflecteer en verminder de hitte

Overweeg om reflecterende raamfolie te installeren om zonlicht weg te leiden van het kantoor en de warmte laag te houden. Als deze optie onbetaalbaar is, probeer dan lichtgekleurde voorwerpen bij de ramen te plaatsen om de warmte van de kamer weg te reflecteren. Hierdoor zal het zonlicht minder invloed hebben op de temperatuur in je kantoor.

Schakel warmtegenererende objecten uit

Schakel alle elektrische apparaten, waaronder ook zeker lampen, uit die niet worden gebruikt. Dit zal niet alleen de warmte in de kamer verminderen, maar ook het elektriciteitsverbruik. Zo kun je dus twee vliegen in één klap slaan door zowel de temperatuur als de energierekening te verminderen. Dit is overigens niet alleen mogelijk met lampen, maar bijvoorbeeld met computers, printers, et cetera.

Verander de uren die je werkt

Als je de luxe hebt van flexibel werken, probeer dan je uren te veranderen naar vroeger of later op de dag, zodat je de kans krijgt om te werken wanneer de temperatuur iets koeler is. Natuurlijk moet je de werkgever hier wel toestemming voor geven.

Gebruik de koele avondlucht

Door de ramen later op de avond te openen, wanneer de lucht koeler is, wordt de lucht op kantoor of in je thuiskantoor gekoeld, klaar voor de volgende dag. Ook is dit fijn als je je werkuren veranderd hebt waardoor je nu ’s avonds aan het werk moet. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-11T15:12:48.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.