Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Autohandel en het internet

Dit artikel delen:

Mensen die op zoek zijn naar een auto of juist van de auto af willen en deze willen verkopen, kiezen er steeds vaker voor om deze auto via het internet te kopen of verkopen. De mogelijkheden die internet hedendaags biedt en het publiek wat ermee bereikt of gevonden kan worden, maakt het nou juist zo aantrekkelijk.

Indien je als Nederlander geïnteresseerd bent in het auto importeren Duitsland, neem je voordat je in de auto stapt richting Duitsland eerst even een kijkje op het internet.

Steeds vaker wordt de autodealer overgeslagen

Steeds meer consumenten kiezen ervoor hun oude auto via internet te verkopen in plaats van de auto bij de dealer in te ruilen als ze een nieuwe kopen. Auto’s worden dankzij advertenties en computable internet marketing trucs aan de man gebracht. De mens is hieraan vertrouwd geraakt en heeft geen problemen met het verhandelen van auto’s via het internet. Mensen uit alle sociale klassen en van alle leeftijden maken hedendaags gebruik van het internet, wat een aantal jaren geleden nog heel anders was. Een bezoek brengen aan de autodealer verkleint je wereld als het ware. De autodealer beschikt over een bepaald assortiment terwijl het internet toegang geeft tot de algehele automarkt, zowel in Nederland als daarbuiten. Je merkt het ook in het straatbeeld, namelijk dat grote autodealers met luxe showrooms een uitzondering aan het worden zijn in de autohandel in Nederland.

Eigen webshop versus extern platform zoals advertentiewebsite

Indien de wens bestaat om als ondernemer auto’s te gaan verkopen via het internet, kan dit op diverse manieren tot stand gebracht worden. Er zijn namelijk advertentiewebsites zoals Gaspedaal, AutoScout24, Autotrader, ANWB, Autotrack etc. die een platform aanbieden waar jij gebruik van kunt maken om auto’s te kopen of verkopen. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen eigen website of webshop hoeft te bouwen om jouw auto’s te verkopen of kopen. Het nadeel hiervan is dat je wordt geraakt door vergoedingen die aan het gebruik maken van het platform zitten. Een eigen webshop of online platform betekent dat je zelf baas bent en de volledige vrijheid hebt om de handel van auto’s te organiseren zoals jij dat graag wilt. Een Audi importeren Duitsland ondernemer kan dankzij het ontwerpen van een eigen webshop een specialist op het gebied van deze specifieke autohandel worden. Je bouwt een meer persoonlijke relatie op met de klant doordat je beter met de klant kunt communiceren en directe relaties met klanten kunt opbouwen.

Autohandel in de toekomst

Organisaties worden tegenwoordig genoodzaakt om online aanwezig te zijn om zodoende relevant te blijven voor de klant en geen terrein te verliezen ten opzichte van de concurrentie. Maar liefst 75% van alle producten worden reeds online gekocht, online is niet meer weg te denken uit ons leven! Bedrijven dienen zich aan te passen aan wat de potentiële klant precies wil. Indien een website of webshop een klein technisch mankement vertoont wordt, zal de klant al snel verder gaan kijken bij de concurrent. De klant zijn verwachtingen zullen nou eenmaal blijven stijgen waarbij de klant steeds meer zelf wil gaan doen. De markt is de afgelopen jaren namelijk veranderd doordat mensen niet meer samen konden komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-29T13:44:02.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.