Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo bescherm jij jouw nieuwe telefoon optimaal

Dit artikel delen:

We hechten tegenwoordig veel waarde aan onze telefoon. Hij gaat overal mee naartoe, omdat we hem ook overal voor kunnen gebruiken. De telefoon wijst ons de weg, we kunnen er contacten mee onderhouden en het is een handig hulpmiddel op de werkvloer. Redenen genoeg om zuinig om te gaan met dit mobiele apparaat, vooral als hij gloednieuw is. Hieronder zetten wij een aantal tips voor je op een rij om jouw nieuwe telefoon zo goed mogelijk te beschermen.

Bescherming aan de buitenkant

Is jouw oude telefoon gesneuveld door een harde val op de stoeptegels? Grote kans dat het scherm in duizenden stukjes was gebroken. Zonde! Om jouw nieuwe telefoon te beschermen tegen dit soort ongelukjes kan een screen protector een goede uitkomst bieden. Deze vangt de klap op, de screenprotector breekt en het scherm van jouw telefoon blijft heel. Daarnaast is een telefoonhoesje ook een musthave. Je hebt de keuze uit allerlei soorten hoesjes. Zo heb je siliconen hoesjes, een hardcase, een booktype of gewoon een bumper. Al deze soorten hoesjes vind je op hoesjesdirect.

Maar ook aan de binnenkant

Je hebt een screen protector gekocht en je hebt een telefoonhoesje gescoord. Je zult denken dat jouw telefoon nu op en top is beschermd. Toch is het belangrijk om nog een aantal maatregelen te treffen. Want, wat dacht je van de bescherming aan de binnenkant van jouw telefoon? Het is heel belangrijk om jouw telefoon te beveiligen tegen onder andere hackers. 

Tips om jouw telefoon te beveiligen

Zo moet je goed oppassen met wat je precies doet op jouw telefoon. Download niet zomaar iedere app en ga niet zonder je in te lezen akkoord met de voorwaarden. Een app vraagt namelijk altijd om jouw toestemming en vaak gaat men daar automatisch mee akkoord. Maar, waar geef je eigenlijk toestemming voor? Vaak willen apps toegang tot jouw socialmediakanalen, jouw contacten en zelfs jouw foto’s. De apps kunnen met deze gegevens van alles doen zonder dat je het doorhebt. 

Daarnaast moet je natuurlijk nooit overal hetzelfde wachtwoord voor gebruiken. Wanneer hackers eenmaal jouw wachtwoord weten, kunnen ze deze voor ieder kanaal toepassen. Maar het kan lastig zijn om al die wachtwoorden te kunnen onthouden. Je kunt ze opslaan in een bepaalde app. Zo heeft iPhone een standaard app waar jij jouw wachtwoorden in kunt bewaren. 

Ook is het oppassen geblazen met openbare netwerken. Openbare netwerken, zoals wifi-netwerken zonder wachtwoord, zijn dé plek waar hackers hun werk kunnen verrichten. Sla dus vooral het internetbankieren en het mailen over als je verbonden bent met een openbaar wifi-netwerk en schakel over op 4G.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-13T11:25:00.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.