Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Heliox en Recoy sluiten strategische samenwerking voor e-mobility

Dit artikel delen:

Heliox, marktleider op het gebied van snelle laadsystemen voor elektrische voertuigen (EV), en Recoy, ontwikkelaar van oplossingen voor energieflexibiliteit, gaan een strategische samenwerking aan. Dankzij de samenwerking kunnen de huidige en toekomstige klanten van Heliox hun vloot met elektrische voertuigen opladen tegen lagere kosten. Tegelijkertijd kunnen de transmissie- en distributienetbeheerders de flexibiliteit in de laadinfrastructuur benutten om het systeem in evenwicht te houden en beter om te gaan met congestie in het elektriciteitsnetwerk. Met het portfolio van Heliox met hardware (laders) en grootschalige transitieoplossingen om het wagenpark te verduurzamen, versnelt deze alliantie de groei van slimme energieoplossingen.

Door de samenwerking met Heliox kan Recoy een belangrijke speler worden in het optimaliseren van flexibele assets, waaronder het slim laden van elektrische voertuigen. De samenwerking versnelt de transitie naar e-fleets in de industrie en bij OEM's, gemeenten en wagenparkbeheerders, aangezien meer variabele hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie, wordt geïntegreerd in de energiemix. Het Real-time Optimization Platform van Recoy zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de totale kosten (TCO) van EV's en vermindert de onbalans en congestieproblemen op het elektriciteitsnet. Het platform wordt gebruikt om op afstand flexibele apparaten zoals stationaire batterijen, e-boilers en EV’s aan te sturen om het net in evenwicht te brengen. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en realtime voorspellingen van elektriciteitsprijzen kunnen deze apparaten profiteren van de toenemende prijsvolatiliteit op de energiemarkten.

Michael Colijn, Group CEO van Heliox: “Onze missie is om de leidende smart energy-leverancier binnen e-mobility te worden. Met Recoy hebben we een partner gevonden die helpt onze groeiambities te realiseren. De kennis van Recoy op het gebied van energieflexibiliteit en software-gedreven slimme laadoplossingen stellen ons in staat maximale waarde te realiseren voor onze klanten in de huidige wereld met veel prijsvolatiliteit.”

Robert Kleiburg, algemeen directeur van Recoy voegt toe: “Door deze strategie maakt Recoy deel uit van een sterk portfolio DC-laadinfrastructuur en stationaire opslag die we kunnen optimaliseren om waarde voor onze klanten te genereren. De leidende positie van Heliox op het gebied van ‘vehicle-to-grid’ technologie is zeer waardevol voor de samenleving als geheel, en voor klanten in het bijzonder. De samenwerking biedt een springplank voor het implementeren van onze flexibiliteitsoplossingen in meerdere landen. Zo kunnen we samen meer impact maken en de energietransitie versnellen.”

De komende maanden is het prioriteit om concrete volgende stappen te zetten en innovaties te identificeren om de druk op de nationale netten te verlichten, onze onafhankelijkheid van gecentraliseerde energiebronnen te versterken en zo de energietransitie te versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-30T19:45:26.000Z Heliox


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.