Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wordt Big Data de baas met Data Science?

Big data

13 maart kunnen professionals die de kracht van Big Data willen leren gebruiken bij de IT Academy starten met de opleiding Data Science in Groningen. De opleiding wordt voor de derde keer aangeboden. Verschillende modules zijn sinds de eerste editie geperfectioneerd en het programma is doorontwikkeld: een module programmeren in Python is toegevoegd, er is één dag in de week college en de opleiding is nu flexibel opgebouwd voor verschillende instroom- & ambitieniveaus.

Data Science: vakgebied in opkomst
In 2012 bestempelden Thomas H. Davenport en David Patil data science in de Harvard Business Review als het meest sexy beroep van de 21ste eeuw. Data scientists weten namelijk hoe je de gigantische hoeveelheden data die we tegenwoordig verzamelen kunt gebruiken om waardevolle voorspellingen te doen en zijn dus zeer aantrekkelijk voor iedere (datarijke) organisatie. Bedrijven als Netflix, Spotify en Tesla hebben dit al jaren door en weten dankzij hun kennis op dit gebied unieke diensten en producten te leveren.
Veel organisaties in Nederland hebben behoefte aan personeel met deze vaardigheid. Tekenend hiervoor is dat de inzet en ontwikkeling van voorspellende modellen is toegenomen van 35% in 2015 naar 51% in 2016 (GoDataDriven – Big Data Survey, 2016).

Data Science opleiding
Zodoende heeft de IT Academy in samenwerking met het bedrijfsleven een Data Science opleiding ontwikkeld voor organisaties in Noord-Nederland. De vakken uit deze unieke opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen/bedrijven. Om het vakgebied echt eigen te maken worden de deelnemers middels hoor-, werk- en gastcolleges al het nodige over de verschillende facetten van Data Science bijgebracht. Naast databases, statistie, programmeren en machine learning worden ook de juridische en ethische aspecten die van belang zijn behandeld.

Flexibel programma
In totaal behelst de opleiding 9 modules verspreid over 9 maanden. Het programma is dit jaar echter flexibel opgebouwd, waarbij naast de gehele opleiding ook twee keuzevarianten gevolgd kunnen worden. Zo is het mogelijk voor professionals die slechts hun kennis op het gebied van data analyse willen uitbreiden alleen de eerste 5 modules te volgen (Keuzevariant 1). Deelnemers die deze variant kiezen kunnen na afronding aan de slag als business intelligence specialist. Voor professionals die al ervaring hebben met data analyse en zich willen verdiepen in data science is het mogelijk de eerste 3 modules over te slaan (Keuzevariant 2). Na afronding van deze variant kunnen deelnemers aan de slag als data scientist, waarbij het beheersen van Python, predictive analysis en machine learning de onderscheidende factoren zijn. Bezoek de website van IT Academy Noord-Nederland voor meer informatie over Data Science.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-15T10:44:00.000Z IT Academy Noord-Nederland
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.