Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

TOEGANG.ORG vereenvoudigt toegang lesmateriaal

Het IT-bedrijf Topicus introduceert TOEGANG.ORG waardoor uitgeverijen hun digitale lesmateriaal op een eenvoudige wijze toegankelijk kunnen aanbieden aan scholen. Vanaf aankomend schooljaar kunnen uitgeverijen aangesloten bij TOEGANG.ORG gebruik maken van deze dienst, zodat scholen en hun leerlingen tijdig over het lesmateriaal kunnen beschikken en gegarandeerd kunnen inzetten tijdens de lessen. Nu is dat niet altijd het geval, met alle gevolgen van dien.

Steeds meer scholen maken gebruik van digitale leermiddelen. Het lesmateriaal is eenvoudig te gebruiken, sluit goed aan bij de actualiteit en is vaak op maat te maken voor de individuele leerling. ‘Een betrouwbare toegang tot nieuwe innovatieve digitale leermiddelen van uitgeverijen zorgt ervoor dat het lesmateriaal gegarandeerd kan worden ingezet tijdens de lessen, aldus Irene van Bruggen mede-oprichter van TOEGANG.ORG

Dat geldt voor online content voor leermiddelen van zowel grote áls kleine uitgeverijen. Juist kleine veelal gespecialiseerde uitgeverijen ontwikkelen vaak innovatief lesmateriaal, dat waardevol is voor scholen. Het blijkt voor hen echter kostbaar en in de uitvoering lastig om online content in de educatieve keten betrouwbaar toegankelijk te maken.

Topicus heeft op basis van diepgaande kennis en ervaring nieuwe software ontwikkeld die toegankelijkheid conform de ketenstandaarden (ECK) garandeert waardoor het gebruik door scholen niet langer problemen oplevert. TOEGANG.ORG verleent zelf de service aan scholen om deze 100% toegankelijkheid in praktijk mogelijk te maken.

Een betere, eenvoudige en gestandaardiseerde toegang tot nieuwe digitale content zal ongetwijfeld leiden tot de ontwikkeling van meer innovatieve leermiddelen en biedt kansen voor nieuwe toetreders. Van Bruggen: ‘Deze ontwikkeling biedt zondermeer kansen aan veel partijen in de markt. Uitgevers kunnen zich hierdoor immers focussen op waar zij goed in zijn: de inhoud en didactische kwaliteit’.

TOEGANG.ORG is voorafgaand aan het nieuwe schooljaar 2018-2019 beschikbaar. Het product is ontwikkeld door Topicus in samenwerking met Pair Education.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-06T11:30:44.000Z Topicus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.