Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ITAM solutions en hun Young Professional Program

ITAM solutions introduceert een opleidingsprogramma dat young professionals in de IT in maximaal anderhalf jaar klaarstoomt voor een carrière in IT Asset Management (ITAM) en/of Software Asset Management (SAM). Deze IT-disciplines zijn nog relatief jong maar winnen snel aan terrein. Om aan de groeiende marktvraag te kunnen voldoen zijn goed opgeleide professionals nodig. Opleidingen zijn niet of nauwelijks voorhanden. Pionier ITAM solutions springt in het gat en gaat zelf mensen opleiden via het Young Professional Program; Empowering Data & ITAM.

Groeiende behoefte

Directeur ITAM solutions, Simone van Sambeek: “Software Asset Management heeft sinds 2018 een Gartner Magic Quadrant gekregen. Deze Amerikaanse marktonderzoeksorganisatie en IT-autoriteit toont daarmee het belang aan van technology in dit vakgebied. ITAM en SAM zijn IT-disciplines die organisaties helpen om met technology, processen en de juiste kenns compliancy inbreuken te voorkomen, veiligheid te waarborgen en vooral kosten te besparen. Wij zijn al ruim 10 jaar actief op dit terrein en signaleren een groeiende behoefte aan advies, begeleiding en implementatie van ITAM en SAM. Het gaat bij onze klanten niet meer alleen over Compliance Control, wij verruimen onze kennis en expertise met Financial Control en Service Management Intergratie.”

Gericht opleidingsprogramma

Het team van ITAM solutions ontwierp een opleidingsprogramma dat praktijk en theorie combineert. Deelnemers aan het Young Professional Program gaan drie tot vier dagen in de week aan de slag als Junior IT Asset Management Consultant, Junior Data Analyst of Junior Technical Application Engineer. De werkdag die overblijft wordt besteed aan gerichte trainingen van ITAM, waaronder de Certified Software Asset Manager (CSAM), Lean, Agile, ITIL en Prince2 en daarnaast workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, onder andere persoonlijk leiderschap en effectiviteit

Het Young Professional Program duurt maximaal 1,5 jaar. Op 1 december 2019 start een nieuwe lichting.

Professionalisering en continuïteit

Director Customer Success bij ITAM solutions, Khalid Hafid: “Dit is het eerste opleidingsprogramma voor jong talent in de branche. Daarmee dragen we bij aan de professionalisering en continuïteit van ITAM kennis en services én creëren we interessant carrièreperspectief voor ambitieuze IT’ers. Het belang van ITAM zal met de groeiende complexiteit van systemen, cloud-werken en wereldwijde sourcing van assets, alleen maar toenemen. Een uitdagend werkveld dus, waar nog veel in te ontwikkelen is!”

Over ITAM solutions

ITAM solutions is pionier in Nederland op het gebied van IT Asset Management en Software Asset Management dienstverlening. ITAM solutions is volledig onafhankelijk van software vendors en werkt met een zelf ontwikkeld model dat organisaties stapsgewijs opnieuw in de ‘drivers seat’ zet van hun IT systemen en softwarelandschap. ITAM solutions heeft 25 mensen in dienst en vestigingen in Eindhoven en Amstelveen. ITAM solutions is gecertificeerd ‘Great Place to Work’.    

 

Wil je meer informatie over het Young Professional Program? Neem dan contact op met:

ITAM solutions

Khalid Hafid

E:  khalid.hafid@itamsolutions.nl­­­­

T:  +31 (0)40 2 369 05 40

I:   www.itamsolutions.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-31T13:36:28.000Z ITAM solutions
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.