Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Axians steunt stichting Cyberworkplace door jongeren op te leiden

Jongeren leren om ethisch te hacken en werkervaring op te doen. Deze missie van stichting Cyberworkplace is de specialisten van Axians uit het hart gegrepen. De twee organisaties slaan daarom de handen ineen in een unieke en vooruitstrevende samenwerking. Op 26 juni ondertekenden Niels Everstijn, Busines Unit Manager van Axians en Anouk Vos, voorzitter van de Cyberworkplace, een sponsorovereenkomst. Non-profit organisatie Cyberworkplace leidt jongeren kosteloos op tot securityspecialisten en ethische hackers. Axians steunt deze missie en helpt daarnaast mee door gastdocenten en stageplaatsen aan te bieden.

De kick-off van de samenwerking vond plaats in Rotterdam, op het dak van de Cyberworkplace, met pizza en energiedrankjes. Extra bijzonder, omdat dit de eerste fysieke bijeenkomst van de Cyberworkplace studenten was sinds het begin van de Coronacrisis. Na wekenlange online workshops mocht op veilige afstand van elkaar getoast worden. Met wat kunst- en vliegwerk werd daarnaast ook een programmeerles op het dak gegeven.

Meer aandacht voor cybersecurity in het onderwijs

Stichting Cyberworkplace is een bijzondere organisatie in het security landschap. De organisatie is ontstaan door frustratie over het gebrek aan aandacht voor cybersecurity in het onderwijs, over de maar niet vervulde vacatures voor securityspecialisten en het gebrek aan begeleiding voor jong hacktalent. Bij Cyberworkplace volgen jongeren lessen in ethisch hacken en krijgen ze daarnaast de kans op een stageplaats of baan in de cybersecurity sector. Hierbij is hun leeftijd of vooropleiding niet relevant. De Cyberworkplace wordt gerund door vrijwilligers zowel in het bestuur als in de docenten/begeleiderspool. Met het nieuwe partnerschap helpt Axians de stichting om ook in de toekomst jongeren te inspireren en te begeleiden. ”Wij zijn ontzettend blij met het partnerschap met Axians en kijken er naar uit om gezamenlijk mooie activiteiten neer te zetten” aldus Anouk Vos.

Oplossing voor schaarste op de arbeidsmarkt

De samenwerking met Stichting Cyberworkplace biedt Axians de mogelijkheid om verbinding te zoeken met de regio, doordat onze securityspecialisten helpen jongeren in de regio Rotterdam op te leiden. “Dat we nu betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van jongeren die een passie hebben voor het vak is geweldig, zegt Niels Everstijn. We kunnen jong talent verder helpen in hun loopbaan en daar zijn organisaties straks enorm bij gebaat. Cyber professionals zijn schaars en we hopen die schaarste op de arbeidsmarkt straks op te kunnen vullen met deze enthousiaste jonge professionals.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-29T15:42:36.000Z Axians


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.