Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VCA-veiligheidscursus in virtueel klaslokaal

Jaarlijks gebeuren er in ons land duizenden werkgerelateerde ongelukken, soms met fatale afloop. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten van vakmensen in risicovolle werksituaties is er de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, beter bekend als VCA. Opleider VCANederland zorgt er met een breed opleidingsaanbod voor dat een VCA-diploma voor iedereen bereikbaar is. Tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker online.

Het VCA-certificaat is er in drie varianten die allemaal tien jaar geldig zijn. VCA Basis (ook bekend als B-VCA) , VCA VOL en VIL-VCU. Met een VCA Basis-diploma laten professionals zien dat ze beschikken over basiskennis op het gebied van veilig en gezond werken, met oog voor anderen en het milieu. VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) is er voor (meewerkend) leidinggevenden en ZZP’ers. Voor intercedenten en leidinggevenden bij uitzendbureaus tenslotte is er VIL-VCU.

Tientallen cursuslocaties 

Omdat VCA bedoeld is voor professionals in de meest uiteenlopende branches, heeft VCANederland een cursusprogramma dat bestaat uit verschillende opleidingssoorten en -vormen. Zo zijn er klassikale cursussen die behalve in het Nederlands ook in onder meer het Engels, Pools en Arabisch worden aangeboden. VCANederland heeft een landelijk dekkend netwerk van tientallen cursus- en examenlocaties en biedt een 100% startgarantie, dus zonder annulering bij te weinig inschrijvingen.

Incompanytrainingen 

Voor werkgevers die meerdere medewerkers tegelijk het VCA-diploma willen laten behalen of een cursus willen die specifiek is afgestemd op hún organisatie, verzorgt VCANederland incompanytrainingen. Zo’n cursus kan plaatsvinden bij de opdrachtgever zelf of op een van de locaties van VCANederland, eventueel in combinatie met het VCA-examen. Het is ook mogelijk om alléén het examen incompany te doen en medewerkers zich hierop zelfstandig te laten voorbereiden met het VCA-handboek of een e-learning.

E-learning 

Hoewel de ontwikkeling van digitale opleidingen bij VCANederland in een stroomversnelling is gekomen door de uitbraak van het coronavirus, biedt het bedrijf al jaren VCA online e-learnings aan voor VCA Basis. Ook kan VOL-VCA online worden gevolgd. Deelnemers kunnen zo zelfstandig de VCA-lesstof bestuderen en oefenvragen maken om te kijken of ze de stof al beheersen. Het VCA-examen moet vervolgens nog wél op locatie worden gemaakt. Dat kan via VCANederland op ruim vijftig plekken verspreid door het land. 

Virtueel klaslokaal 

Een van de nieuwste online cursusmogelijkheden van VCANederland is de cursus VCA Basis of VOL-VCA Online Virtual Classroom, een volledige klassikale VCA-cursus op afstand. Cursisten bereiden zich hierbij thuis, met behulp van het VCA-cursusboek, voor op twee online groepssessies in een virtueel klaslokaal. Hierin kunnen ze vragen stellen aan de docent, krijgen ze extra lesstof en worden onderwerpen extra uitgediept met behulp van kennisclips en oefenvragen. Tijdens de online sessies wordt er ook een proefexamen gemaakt.

Over VCANederland 

VCANederland, onderdeel van Kiwa Nederland, verzorgt al bijna vijftien jaar VCA-cursussen. Met tientallen cursus- en examenlocaties, een slagingspercentage van ruim negentig procent, startgarantie van cursussen en examens, het NRTO-keurmerk en professionele docenten is VCANederland dé VCA-opleider van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-01T14:17:39.000Z VCANederland


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.