Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NL Leert Door en Bit Academy verlengen samenwerking

Bit Academy heeft zijn samenwerking met het overheidsinitiatief ‘NL Leert Door’ verlengd. Dankzij de verlenging kan de vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, opnieuw meer dan 500 deelnemers gratis laten omscholen tot developer of data engineer. Het verschil met het vorige programma is dat nu alleen werkenden gratis gebruik kunnen maken van de opleiding. Daarnaast geeft Bit Academy deelnemers de mogelijkheid om na het afronden van het traject samen te werken met een development manager. Hierdoor krijgt iedere deelnemer, die excelleert en behoefte heeft aan een carrière switch, een persoonlijk advies en wordt er individueel bekeken welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt.

Met het programma van de Bit Academy kunnen deelnemers binnen 10 weken een officieel erkend certificaat van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) behalen. De opleiding heeft tevens een branche erkenning ontvangen van de Stichting CA-ICT. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s en hogescholen, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt. Bij de lessen van het programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.  

“Wij zijn erg blij dat we de samenwerking met NL Leert Door hebben kunnen verlengen omdat er nog steeds een groot tekort is aan data engineers en ontwikkelaars,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Bovendien hebben we nu ook een development manager aangesteld voor de deelnemers die zich verder willen ontwikkelen in de IT-sector. Hierdoor krijgen deelnemers begeleiding en individuele ondersteuning om een beter beeld te krijgen hoe ze hun carrière binnen de IT-sector vorm kunnen geven. Indien gewenst kijkt de development manager ook pro-actief binnen ons netwerk welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt zodat deelnemers snel aan de slag kunnen.”

Professionals die geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich direct aanmelden bij de Bit Academy of via een loopbaanadviseur. Aanvullende informatie over het omscholingsprogramma kun je vinden via: https://nlleertdoor.bit-academy.nl   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-09T12:28:40.000Z Bit Academy


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.