Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KPN Wholesale innoveert met facturatieoplossing

FIQAS Software is door KPN gecontracteerd als leverancier van het nieuwe wholesale facturatiesysteem. De oplossing wordt in 2020 in gebruik genomen en vervangt de bestaande Wholesale Billing oplossing. Met de oplossing van FIQAS zet KPN een verdere stap in de rationalisatie van de systeemarchitectuur rondom de facturatie van de door de wholesale partners afgenomen diensten.

KPN Wholesale verzorgt voor telecomoperators en serviceproviders de toegang tot het vaste en mobiele netwerk van KPN. Op dit moderne, open netwerk kunnen deze partners  – onder eigen naam  – hun diensten aanbieden aan vele miljoenen klanten. Omdat de bestaande facturatiesystemen ABC en Care end-of-life zijn, stelde KPN een RFP op voor een “beproefde, complete end-to-end, state-of-the-art convergente IT-oplossing, die in staat is om de vereisten van service-interacties en lease-lijn van telecomoperatoren voor de wholesale-markt te ondersteunen, inclusief de ondersteuning voor geavanceerde telecomfuncties.” 

FIQAS levert deze oplossing. Als ervaren specialist op het gebied van complexe tarifering, facturatie en debiteurenbeheer wordt FIQAS door KPN bij uitstek in staat geacht de innovatie te bewerkstelligen die KPN voor de wholesale billing beoogt. 

Het vertrouwen van KPN in FIQAS is mede gebaseerd op de ervaring die KPN al heeft met de software en dienstverlening van FIQAS. Sinds 2018 verzorgt FIQAS in een managed service de verbruikstarifering, als input voor de wholesale facturatieprocessen van zowel KPN als de partners. Voor KPN dochter Telfort verzorgt FIQAS daarnaast sinds 2013 de tarifering en facturatie van internetdiensten, VoIP telefonie, digitale televisie en Video on Demand. 

Voor deze dienstverlening voor KPN bouwt FIQAS een specifiek voorportaal dat geschikt is voor de High Volume Billing voor de wholesale toepassing. Het wordt gecombineerd met het modulaire, off-the-shelf facturatieplatform Abillity®. De oplossing van FIQAS is zeer flexibel en in staat vele standaard en niet standaard situaties te automatiseren. Dankzij de opzet van het systeem kan het, grotendeels door middel van configuratie, ook voldoen aan de eisen die KPN stelt.

Het High Volume Billing portal en de implementatie van Abillity® worden in een Agile project gerealiseerd. Wanneer dit proces is afgerond, worden het facturatieproces en de onderliggende processen van KPN Wholesale ondersteund in één flexibel, transparant en optimaal geïntegreerd systeem. De verwachting is dat KPN Wholesale het systeem vanaf begin 2020 in gebruik zal kunnen nemen voor het facturatieproces.

KPN Wholesale en FIQAS hopen met dit uitdagende project de langdurige relatie verder te versterken.

Michel van Wissen, directeur KPN Wholesale: “Met de software van FIQAS zal KPN Wholesale beschikken over een degelijk, modern en transparant facturatieplatform. Een oplossing met voldoende flexibiliteit om onze tarieven en tariefstructuren aan te kunnen passen, en die ons in staat stelt betrouwbare en correcte facturen te genereren voor onze wholesale partners.

Rob Geleijn, CEO FIQAS Software: “Als ervaren billing partner is FIQAS in staat en bereid om voor en met KPN een state-of-the-art facturatieoplossing te realiseren, zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit als van budget. Ons gezamenlijke doel is een succesvolle implementatie, die voor beide partijen resulteert in een gezonde business case. “

Meer informatie? Erik Henselmans / 06 – 13135273 / erik.henselmans@fiqas.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-26T16:29:43.000Z FIQAS Software


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.