Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zaanstad & 13 gemeenten samen 1 jeugdzorgsysteem

Dit artikel delen:

Alkmaar - 22 maart 2018 - Amsterdam, Zaanstad en 12 andere gemeenten kiezen voor Betty Blocks in grootschalig samenwerkingsverband voor ambitieus IT-project. Gemeente Zaanstad heeft zich samen met de gemeente Amsterdam als ware voortrekker ingespannen om met 12 andere gemeenten gezamenlijk een ambitieus en uniek IT-project succesvol te realiseren.

Betty Blocks, het wereldwijd toonaangevende no-code applicatie-ontwikkelplatform, maakt vandaag bekend dat het niet één, maar 14 nieuwe gemeenten aan zich heeft gebonden. 

Gemeente Zaanstad en gemeente Amsterdam zitten samen met 12 andere gemeenten in een regionaal samenwerkingsverband voor de inkoop en levering van jeugdzorg. Het vorige administratiesysteem vereiste het handmatig verwerken van data, informatie en facturen. Als één van de meest innovatieve gemeente binnen Nederland, heeft Zaanstad het voortouw genomen om de inkoop, het aanbod en de kennisdeling van jeugdzorg efficiënt, inzichtelijk en effectief te gaan organiseren door gezamenlijk binnen één systeem te gaan werken. Vereiste: Elke gemeente binnen het samenwerkingsverband moest het eens zijn met elke beslissing in het proces. Dit kon alleen gerealiseerd worden als er ook een andere manier van systeemontwikkeling werd geïntroduceerd.

“Wij hebben een beeld over hoe jeugdzorg in deze regio gefaciliteerd moet worden, maar er was toen nog geen systeem die deze visie in zijn volledigheid ondersteunde, zegt Tom Uleman”, Senior Information Manager bij de gemeente Zaanstad. “Het leek ons in eerste instantie onmogelijk om 14 gemeenten volledig op één lijn te krijgen én te laten samenwerken binnen één project . Met Betty Blocks hebben wij binnen 10 dagen een prototype ontwikkeld dat elke stakeholder direct heeft overtuigd. Uiteindelijk hebben wij dit ambitieuze softwareproject ver binnen de deadline en het budget gerealiseerd. Iets wat we bij het ontstaan van het idee niet voor mogelijk hadden gehouden”.

De gemeente Zaanstad heeft samen met Betty Blocks’ ontwikkelpartner QNH binnen een paar dagen een prototype gemaakt met het platform. Met dit prototype zijn ze langs alle stakeholders gegaan. De toegevoegde waarde van de applicatie en de digitalisering van de services werd direct duidelijk en stakeholders waren snel on board. Daarna is Zaanstad samen met QNH de applicatie verder gaan ontwikkelen. De opgeleverde applicatie synct alle data nu in één portaal. Met deze applicatie kan elke gemeente nu veel beter samenwerken met de aanbieders van jeugdzorg, is de verwerking van data en kennisdeling efficiënter en hebben ze meer controle over de database. Dit alles betekent een betere service richting de burger.

Betty Blocks, het enige echte no-code platform 

Betty Blocks is het enige echte no-code applicatie-ontwikkelplatform waarmee je snel en gemakkelijk complexe applicaties ontwikkelt, volledig in de cloud. Het platform vormt de basis voor nieuwe innovaties en het zelf creëren van IT-oplossingen, binnen een door de IT-afdeling gefaciliteerde omgeving.

Betty Blocks is opgenomen in Gartners hpaPaaS Magic Quadrant, is daarnaast winnaar van de Holland Business Award en erkend als voorloper in de Nederlandse techscene door G2Crowd. Het bedrijf heeft als eerste no-code platform de ISO 27001-certificatie ontvangen, en is frequent aanwezig bij toonaangevende Gartner-events. Bovendien was CEO Chris Obdam genomineerd voor CEO van het jaar 2017. Leer hier meer over Betty Blocks

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-22T14:18:56.000Z Betty Blocks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.