Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Steeds meer gemeenten e-factureren met Lucom

Dit artikel delen:

In aanloop naar de verplichting tot e-factureren voor overheden in 2019 zoeken veel gemeenten een laagdrempelige en efficiënte applicatie om e-facturen te verwerken en/of verzenden. In navolging van de gemeenten Molenwaard, Venray en Bodegraven-Reeuwijk hebben recent Gemeente Horst aan de Maas en de bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard van gemeenten Zaltbommel en Maasdriel ook gekozen voor elektronisch factureren met softwareleverancier Lucom Benelux BV.

Gemeente Horst aan de Maas start met de digitalisering van het proces rond het beheren en versturen van uitgaande facturen en de digitale verwerking van memorialen. Terwijl de bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard eerst heeft gekozen voor het digitaal verwerken van inkomende facturen. Bij gemeenten Molenwaard, Venray en Bodegraven-Reeuwijk verlopen zowel het inkomende als het uitgaande factuurproces al geruime tijd via het Lucom Interaction Platform. Tevens is Lucom in gesprek met meerdere andere gemeenten voor soortgelijke oplossingen.

 

Teruggaan naar de basis

“Waar de oplossingen van Lucom heel sterk in zijn, is teruggaan naar de basis om daarvandaan de proces­sen te volgen. Zowel onze debiteuren- als crediteurenadministratie en de verwerking van memorialen verlopen volledig via het Lucom Interaction Plat­form. De uren, die de gemeente Venray voorheen aan facturen besteedde, zijn hierdoor gehalveerd,” vertelt financieel medewerker van Gemeente Venray, Patrick Janssen. 

Eén centrale webgebaseerde omgeving

Lucom biedt één centrale webgebaseerde omgeving om processen volledig naar wens in te richten en ondersteunen, vrijwel zonder impact op de bestaande ICT-omgeving. Er is sprake van één platform voor diverse in- en uitvoerkanalen, opmaak conform één huisstijl, ontvangen en verzenden in meerdere formaten, communicatie intern en extern, uitwisseling van gegevens met bestaande applicaties, boeking, dossiervorming, archivering en security.

Gerelateerde processen

Naast de oplossingen voor in- en verkoopfacturen biedt Lucom oplossingen om andere gerelateerde processen te digitaliseren. Bijvoorbeeld ook declaraties, verplichtingenadministratie met order en factuurmatching, budgetbewaking, contractfacturatie en -beheer, subsidieregelingen, etc. kunnen worden ondersteund door het Lucom Interaction Platform. Dit impliceert veelal kostenbesparingen, maar ook procesverbetering en processnelheid. Verder draagt papierloos werken bij aan een schoner milieu! 

Actief in uiteenlopende branches

Lucom Benelux is de dochteronderneming van Lucom GmbH en digitaliseert ook processen voor uiteenlopende andere organisaties, zoals KPN, Renewi, Vodafone, Aviko, DixonsCarphone, Albert Schweizer Ziekenhuis, etc. Zo heeft Lucom afgelopen maandag bijvoorbeeld ook het nieuwe digitale Schade Loket voor de aardbevingsschade in Groningen opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-26T15:20:21.000Z Lucom Benelux BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.