Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Overheid 360° toont weg naar informatiegestuurde gemeente

Dit artikel delen:

Gemeenten krijgen te maken met een grote digitale transformatie die zij kunnen gebruiken om maatschappelijke opgaven beter aan te kunnen. Maar dan moeten ze wel in hun informatiebeleid tal van nieuwe mogelijkheden inbedden, zoals data science, open data en smart city. Overheid 360° toont op 10 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht de weg naar deze toekomstige informatiegestuurde gemeente. Zo geeft Meierijstad tekst en uitleg over haar aanpak en stelt zij deze iVisie beschikbaar aan andere gemeenten.

Overheid 360°, het jaarlijkse congres over informatiemanagement binnen de overheid in de Jaarbeurs in Utrecht, zet de komende editie op 10 oktober 2018 vol in op digitale transformatie. Hoe speel je daar als gemeente op in? Hoe ontwikkelt een ambtelijke organisatie zich zodanig dat zij mee kan in de snel veranderende wereld? Tijdens het congres zijn er over dit soort vraagstukken talloze inspirerende en praktisch toepasbare presentaties, discussies en oplossingen, verdeeld over vier subthema’s: een datagedreven overheid, en een kansrijke overheid, een wendbare overheid en een veilige overheid.

Een treffend voorbeeld is de presentatie van Carl van der Pol, adviseur Informatiemanagement, gemeente Meierijstad. Hij licht het uitgangspunt van de gemeente toe: 'op weg naar een informatiegestuurd Meierijstad'. Door modern en flexibel te zijn en data op allerlei manier in te zetten wil deze gemeente regie houden op de dienstverlening aan burgers en bedrijven, maar ook de interne processen en it-systemen verbeteren. Digitaal werken met zelfbediening door burgers en ondernemers staat hierbij centraal. Meierijstad heeft haar uitgangspunt vertaald naar een iVisie en stelt deze beschikbaar aan andere gemeenten.

Dit nieuwe informatiebeleid - uitgewerkt in vijf sporen - beschrijft hoe aan deze strategische doelen wordt gewerkt. De vijf beleidssporen zijn: doorontwikkeling dienstverlening, integraal (samen)werken, informatiegestuurd werken; 21ste eeuw vaardig zijn en informatievoorziening op orde.

Adviesbureau Native Consulting heeft Meierijstad ondersteuning geboden bij de realisatie van het informatiebeleid. Jaarbeurs organiseert in samenwerking met Native Consulting, gemeente Utrecht, VNG Realisatie en Ynformed het congres Overheid 360°. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door marktpartijen. Hoofdmediapartner is ict-vakblad Computable. Voor medewerkers van publieke organisaties is deelname kosteloos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T16:03:00.000Z Overheid360
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.