Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lost Lemon realiseert techniek voor STAP-regeling UWV

Dit artikel delen:

Haarlem, 3 juni 2021 ─ Lost Lemon gaat de informatievoorziening realiseren voor de Subsidieregeling STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie), die op 1 januari 2022 van start gaat. Deze regeling vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting. Met het STAP-budget krijgt de burger (met of zonder werk) maximaal 1.000 euro om te besteden aan een individueel leer- en ontwikkeltraject. Het kabinet stelt jaarlijks zo’n 200 miljoen euro beschikbaar voor de STAP-regeling.

Generieke componenten

Het UWV, dat de STAP-regeling gaat uitvoeren, heeft Lost Lemon de opdracht gegeven om de informatievoorziening voor deze subsidieregeling te realiseren. Er komt een speciale website; UWV levert de content, Lost Lemon zorgt voor een betrouwbaar en goed werkend systeem. Lost Lemon heeft tijdens het aanbestedingstraject laten zien met zijn generieke componenten en koppelingsmogelijkheden omvangrijke projecten soepel, snel en met hoge kwaliteit te kunnen realiseren. En de komende zes jaar blijft Lost Lemon het UWV ondersteunen bij de ict-uitvoering van de STAP-regeling.

Begrijpelijke en toegankelijke voorziening

Iedere aanvrager krijgt een ‘Mijn UWV STAP-portaal’. Aanvragers die niet digitaal vaardig zijn kunnen naar het Werkplein, waar ze verder worden geholpen. Voor opleiders is er een Opleidersportaal en de medewerkers van het UWV die de aanvragen gaan verwerken krijgen een apart systeem. De verwerking van de meeste aanvragen gaat geheel geautomatiseerd, ook de financiële afhandeling. Om álles zoveel mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen, realiseert Lost Lemon koppelingen met o.a. DUO, de BRP en met de Documentaire Informatie Voorziening (DIV) en financiële administratie van het UWV. Samen met het projectteam van UWV werkt Lost Lemon de functionele details verder uit tot de best functionerende oplossing. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan een begrijpelijke en toegankelijke voorziening voor zowel burgers en opleiders als STAP-medewerkers. 

Excellent werkende applicatie

De ‘Proof of delivery’ leverde vele positieve commentaren van de UWV-medewerkers op. De manager van de STAP-uitvoering vatte het als volgt samen: “Ik ben onder de indruk van hetgeen ik heb gezien; het geeft mij vertrouwen dat er uiteindelijk een excellent werkende applicatie beschikbaar is.” Lost Lemon is trots op dit resultaat. En verheugt zich enorm op de samenwerking met het UWV. Lost Lemon-partner Bas van Luxemburg: “Met dit mooie project kunnen we doen wat we het liefste doen én waar we goed in zijn: bijdragen aan oplossingen voor mensen bij wie niet alles vanzelf gaat.” 


Op de foto: Jeroen van Willigen (Projectleider systeemondersteuning STAP Budget UWV), Wouter Teunissen (Programma-adviseur STAP Budget UWV), Peter Klaver (Programmamanager STAP Budget UWV), Peter Smit (Landelijk manager STAP Unit UWV), Henk Meines (Directeur UWV), Jan Achterberg (Directeur facilitaire zaken UWV), Diana Koppenol (Partner Lost Lemon) en Jeroen de Ruig (Projectleider Lost Lemon). Foto gemaakt door Bas van Luxemburg (Partner Lost Lemon). 

Meer weten?

Wil je meer weten over Lost Lemon? Kijk dan op www.lostlemon.nl of neem contact met ons op via info@lostlemon.nl of 085 489 9080.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-03T10:00:00.000Z Lost Lemon bv


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.