Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sophos voorkomt omzeilen van webfiltering

 

Sophos kondigt innoverende functies aan voor zijn WS1000 toepassing voor webbeveiliging. De nieuwe functies, beschikbaar als een gratis en automatische upgrade, omvatten bescherming op verschillende niveaus tegen anonieme proxy's, die kunnen worden gebruikt om controle van URL filtering te voorkomen, voorzien HTTPS scanning en tal van verbeteringen op het vlak van controle en rapportering.

SophosLabs vindt gemiddeld één nieuwe door malware geïnfecteerde webpagina per vijf seconden, een verdrievoudiging ten opzichte van 2007. De situatie voor it-departementen wordt nog moeilijker door tools als anonieme proxy's. Op basis van de feedback van klanten, stelt Sophos vast dat dit vooral problematisch is binnen de onderwijssector, waar studenten zich vaak verzetten tegen controle en zelf over voldoende kennis beschikken op het vlak van webtechnologieën. In deze omgeving zijn it-afdelingen onderworpen aan strikte richtlijnen om studenten te beschermen tegen ongewenste of onveilige webinformatie.

De nieuwe Proxy Reputation Service traceert internetblogs, mailinglijsten en forums die informatie delen via anonieme proxy's en -diensten, om in real-time een update van een ‘zwarte lijst' voor het blokkeren van proxyservers te maken en te publiceren. De real-time Proxy Scanner is een detectiemotor die elk webverzoek decodeert en inspecteert om te vermijden dat het bewust wordt gerouteerd via een anonieme proxyserver. HTTPS scanning maakt scanning en filtering van SSL-gecodeerd verkeer mogelijk. Dit is historisch gezien altijd een opmerkelijke zwakke plek voor beveiligingsoplossingen geweest. SafeSearch Enforcement tenslotte zorgt ervoor dat de veilige ‘zoekmodus' wordt gerespecteerd bij het gebruiken van grote zoekmotoren zoals Google, Yahoo! en MSN om netwerken verder te beschermen tegen geïnfecteerde of ongewenste zoekresultaten.

Deze WS1000 update biedt ook uitbreidingen op vlak van rapportering. Nieuwe, gebruikerspecifieke activiteitsrapporten beschrijven categorieën, bezochte sites en online tijd en vergemakkelijken het vergelijken van internetgedrag met een aanvaardbaar internetbeleid en het uitvoeren van gerechtelijke onderzoeken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2654676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×