Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SpicyLemon lanceert YubiKey met LastPass

Dit artikel delen:

SpicyLemon lanceert meerdere authenticatie producten. Hierbij is gekozen voor een uitgebreide hardwarematige variant, de YubiKey (ook in combinatie met LastPass) en een unieke softwarematige variant. Eenmalige wachtwoorden (one-time passwords) en verificatie in twee stappen oftewel 2-factor authenticatie voegen een belangrijke laag toe aan de traditionele gebruikersnaam/wachtwoord invoer.

Zwakke wachtwoorden en onbeveiligde remote netwerken maken van elke organisatie een potentieel doelwit. Jaarlijks worden er miljoenen wachtwoorden gecompromitteerd, lijden bedrijven dataverlies of lopen reputatieschade op. Spicylemon kiest er bewust voor om zowel een hardwarematige variant, de YubiKey, als de softwarematige variant ESET Secure Authentication op de markt te zetten. Op deze manier speelt het bedrijf in op de verschillende wensen en behoefte van bedrijven. Immers elk bedrijf bedrijf te maken met een wachtwoordbeleid, maar er zijn ook specifieke voorkeuren.

De YubiKey is een sterk authenticatiesysteem, waar ook de Amerikaanse overheid mee werkt. Door middel van deze hardwarematige tokens kunnen persoonsgegevens en 'bedrijfsgeheimen' beschermd worden. De YubiKey is geschikt voor Windows, Mac, iOS, PS3 et cetera. Dit varieert van een YubiKey met LastPass (wachtwoordenkluis) voor consumenten of Windows login tot aan het inloggen bij een vpn-sessie. De zogenaamde YubiKey is in staat om zo geprogrammeerd te worden om iedereen, maar ook elk specifiek bedrijf te beschermen.

De ESA server sluit aan op de Windows Active Directory en kan standaard toegang voor Exchange OWA en Microsoft VPN voorzien van 2-factor authenticatie. Door ondersteuning van het RADIUS protocol is het eenvoudig om de ESA server aan externe applicaties of hardware te koppelen. ESET Secure Authentication werkt op iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7 en 8, Windows Mobile en J2ME-gebaseerde toestellen en mocht een (ouder) toestel niet ondersteund worden, dan biedt de software ook een authenticatieproces op basis van sms-tokens. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-30T14:59:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.