Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kiwa behaalt accreditatie NEN7510

Dit artikel delen:
Certificaat

Hoe zorgt u ervoor dat (vaak vertrouwelijke) informatie – persoonsgegevens, patiëntinformatie, prestatie-indicatoren – in uw zorginstelling veilig zijn? De kwaliteitsnorm NEN 7510 schept een kader voor informatiebeveiliging in de zorg. Kiwa is de eerste certificerende instelling in Nederland die deze norm onder accreditatie kan uitvoeren. Voor zorginstellingen betekent dat dubbele zekerheid.

De norm NEN 7510 (afgeleid van de internationale kwaliteitsnorm ISO 27001) is toegesneden op informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. De norm is bruikbaar voor elke zorginstelling en toeleverancier in de zorgsector en beschrijft maatregelen om op een adequate manier om te gaan met (vertrouwelijke) gegevens. Onderwerpen zijn onder meer het waarborgen van de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten. Informatiebeveiligingsmaatregelen moeten volgens de norm zo zijn ingericht dat ze te controleren zijn.

Accreditatie schept vertrouwen
Accreditatie wil zeggen dat de Raad voor Accreditatie (RvA) Kiwa heeft beoordeeld op de correcte uitvoering van het certificeringstraject voor NEN 7510. Klanten hebben op die manier dubbele zekerheid: Kiwa toetst als onafhankelijke derde partij of NEN 7510 correct wordt toegepast in de organisatie; de RvA toetst Kiwa op het correct uitvoeren van het certificeringstraject.

“Kiwa beoogt als onafhankelijke derde partij een bijdrage te leveren aan kwalitatief betere zorg”, zegt Berrie Steer, productmanager Informatiebeveiliging bij Kiwa. “Dat kan alleen als de kwaliteit van ons werk – zoals de kennis en betrokkenheid van onze auditoren, de audits die we met bedrijven en instellingen doorlopen en de rapportages die we opstellen – doorlopend hoog is. Accreditatie is daarvan een bewijs. Klanten en samenwerkingspartners kunnen er op vertrouwen dat wij ons werk goed doen en dat zij op hun beurt hún werk goed doen.”

Kiwa
Kiwa bouwt aan vertrouwen in producten, (bedrijfs)processen, managementsystemen en mensen. Als gerenommeerde internationale kennisorganisatie op het gebied van Testen, Inspecteren en Certificeren (TIC) is Kiwa wereldwijd actief in uiteenlopende marktsectoren, van zorg tot bouw en van automotive tot MVO. Ter ondersteuning van deze kernactiviteiten biedt Kiwa onder meer training en (technische) ondersteuning. Kiwa is erkend door de Raad voor Accreditatie en garandeert continuïteit en slagvaardigheid door auditoren in te zetten die de taal van de sector spreken en samen met opdrachtgevers werken aan doorlopende verbetering van kwaliteit, veiligheid en gezondheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berrie Steer, e-mail Berrie.Steer@kiwa.nl, telefoon 06 5754 9337

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-02T17:41:00.000Z KIWA (Berrie Steer - Produktmanager Informatiebeveiliging)
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.