Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Traps advanced endpoint protection uitgebreid

Dit artikel delen:
Traps advanced endpoint protection uitgebreid

Palo Alto Networks heeft uitbreidingen aan voor haar Traps™ advanced endpoint protection oplossing aangekondigd. De malware en exploit preventiemogelijkheden van Traps™ zijn verder versterkt en ondersteunen nu ook macOS™ en Android™ (beta).

Voor organisaties die onderworpen zijn aan HIPAA-regelgeving of PCI DSS-normen, gebruikt Traps een preventie benadering van meerdere methoden om zowel bekende als onbekende malware te blokkeren, alsmede exploits voordat ze endpoints in gevaar brengen. Deze manier van werken maakt Traps een geverifieerde antivirus vervanging.

Ondanks de toenemende investeringen in endpoint security worden deze inspanningen voorbijgestreefd door cybercriminelen die druk blijven uitoefenen op endpoints. Verouderde en next-generation antivirus producten hebben geprobeerd dit gat te dichten, maar ze hebben vooral één inneffectieve malware-detectie methode vervangen door een andere, zonder hun mogelijkheden om exploits en onbekende malware te identificeren en te voorkomen, significant te verbeteren.

De verbeteringen in Traps 4.0 gaan deze uitdagingen wel aan en ondersteunen tevens macOS en Android (beta). Bovendien bevat Traps 4.0 enkele nieuwe preventiemodules die zijn ontworpen om ransomware en andere geavanceerde bedreigingen op te sporen en te stoppen.

Zodra Traps is geïmplementeerd kunnen klanten, in combinatie met andere elementen van het Palo Alto Networks Next-Generation Security Platform, zowel endpoint als netwerkbeveiliging en dreigingsinformatie via Panorama™ network security management samenbrengen. Hierdoor kunnen de risico´s van cyberinbreuken op endpoint, firewalls, cloud en SaaS applicaties worden verminderd.

De belangrijkste nieuwe functies zijn:
• Ondersteuning voor macOS en Android (beta): Traps beveiligt nu macOS systemen en vervangt verouderde antivirus producten dankzij een multi-method benadering. Daarnaast biedt Traps beveiliging voor Android apparaten aan via een beta programma.

• Beveiliging van kwaadaardige macros: Voorkom macro gebaseerde aanvallen via ransomware en andere geavanceerde aanvallen door preventief bekende en onbekende macro´s te blokkeren in Microsoft® Office documenten.

• Preventie van op script gebaseerde aanvallen: Voorkom dat kwetsbare processen zoals browsers en Office applicaties kwetsbare tools lanceren zoals PowerShell en andere script modules.

• Exploit kit vingerafdruk protectie: Verstoor cybercriminelen in het identificeren en aanvallen van kwetsbare endpoints door hun onderzoektools te blokkeren.

• Beveiliging van Kernel rechten: Blokkeer geavanceerde aanvallen die het operating systeem zelf als doel hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-02T15:04:49.000Z Palo Alto Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.