Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Securityzorgen cloudopslag geen rem op groei

Dit artikel delen:
Securityzorgen cloudopslag geen rem op groei

Security is de belangrijkste zorg onder topmanagement bij de adoptie van dataopslag in de cloud. Toch blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van bedrijfskritische gegevens daar in 2019 opgeslagen zullen zijn.

Volgens de bevindingen van een nieuw onderzoek, uitgevoerd door Teradata (NYSE: TDC), een leverancier van analytics-oplossingen, noemen acht van de tien managers security als een punt van zorg bij het opslaan van data in de cloud. Desondanks is de hoeveelheid kritische data die er wordt opgeslagen enorm gestegen. Vooruitkijkend naar 2019 voorspellen managers dat meer dan de helft van data van IT (56%), klanten (53%) en financiële afdelingen (51%) in de cloud zullen verblijven.

In het onderzoek wordt benadrukt dat veel bedrijven de komende twee jaar willen investeren in cloud-storage, maar dat ze toch serieuze zorgen hebben over de informatiebeveiliging en datalekken. Verder worden volgende belangrijke trends gesignaleerd:

Security en gebrek aan controle zijn de belangrijkste obstakels voor de opslag van kritieke gegevens in de cloud:
• 40 procent van de respondenten noemt security in het algemeen als een risico, en 25 procent van de respondenten gelooft dat de adoptie van cloud-data tot meer beveiligingsinbreuken zal leiden.
• Een kwart van de ondervraagden gelooft dat de adoptie van cloud-data zal resulteren in een gebrek aan controle.
• 52 procent zegt het beperkte draagvlak voor dataopslag in de cloud bij directies hen tegenhoudt. 22 procent worstelt met het extra personeel dat nodig is om naar de cloud te verhuizen.
Toch zal cloudopslag in de komende twee jaar sterk toenemen:
• Hoewel 58 procent van de gegevens van de ondervraagde organisaties nu al in de cloud is opgeslagen, zal het cloudgebruik de komende twee jaar nog verder toenemen. Drie op de tien bedrijven wereldwijd voorspellen voor 2019 een significante toename van de dataopslag in de cloud.
De meerderheid van juridische data wordt buiten de cloud gehouden:
• Juridische gegevens worden voor het grootste deel nog op fysieke servers bewaard. Slechts 27 procent van de ondervraagde bedrijven verwacht zijn juridische gegevens de komende twee jaar naar de cloud te verhuizen.
Telecombedrijven maken het meest gebruik van de cloud, marketing/communicatie-afdelingen zetten de grootste stappen binnen organisaties:
• 48 procent van de ondervraagde organisaties anticipeert voor 2019 een aanzienlijke toename van het gebruik van cloudopslag.
• 48 procent van de marketing- en communicatie-afdelingen van de ondervraagde organisaties verwacht in 2019 meer gegevens in de cloud op te slaan.
Gezondheidszorg gaat zijn klantgegevens naar de cloud verplaatsen, nutsbedrijven geven voorrang aan IT- en R&D-data:
• 59 procent van de respondenten zegt dat de gezondheidszorg de komende twee jaar gegevens van klanten naar de cloud zal verhuizen.
• Nutsbedrijven geven prioriteit aan IT-infrastructuur (64%) en R&D/engineering data (52%).

Marc Clark, director of cloud-strategy en deployment bij Teradata: “Onze boodschap aan organisaties over de hele wereld is dat cloud eigenlijk een van de veiligste middelen is voor virtuele opslag. Ons onderzoek laat bezorgdheid zien, maar de feitelijke adoptie van cloudopslag groeit snel. Cloudopslag blijft zeer kosteneffectief en er zijn bovendien manieren om het veilig te beheren.”

“De securityprocessen rond cloud computing moeten ontworpen worden in overeenstemming met de beveiligingsmaatregelen van de cloud-provider. Dit is nodig om de beveiliging van gegevens te garanderen, maar ook om privacy en naleving van regelgeving te handhaven, en zakelijke continuïteit en een data backup-plan te bieden.”

“Wij identificeren de barrières binnen bedrijven die de adoptie van cloudopslag hinderen, maar tonen ook aan welke nieuwe kansen cloudopslag creëert. Daarmee willen wij de geruststelling geven dat cloudopslag een veilige en kosteneffectieve manier is om bedrijfsgegevens op te slaan.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-04T11:02:58.000Z Teradata
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.