Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voormalig Deloitte ISE naar Betty Blocks

Dit artikel delen:

Alkmaar - Betty Blocks, het toonaangevende no-code applicatie-ontwikkelplatform heeft Jeroen Bulters aangetrokken als de nieuwe Chief Information Security Officer. Security heeft de hoogste prioriteit en naarmate de organisatie en het platform groeien, groeit ook het vereiste niveau van veiligheid binnen de complexe infrastructuur. Bulters zal toezicht houden op alle security activiteiten rondom en van het platform, variërend van ontwikkeling tot de handhaving van de ISO-certificering.

“Betty Blocks is een innovatieve organisatie, maar innovatie mag nooit gehinderd worden door stricte eisen voor veiligheid,” zegt Bulters. “Ik ben erg blij met de huidige staat van het platform en de aandacht die data security krijgt.”

Betty Blocks behaalde vorig jaar als eerste no-code platform de ISO-27001 certificering. ISO is een certificering dat de hoogste standaard voor Informatie Security Management Systemen (ISMS) waarborgt. De certificering bevestigt en verstevigt de positie van Betty Blocks in de no-code markt.

“We zijn al voorlopers in onze branche als het aankomt op data-security,” zegt Chris Obdam, CEO van Betty Blocks. Maar wat wij willen aanbieden, is veiligheid door design zo dat niet alleen het platform veilig blijft maar de applicaties die onze klanten bouwen met het platform ook. Met onze nieuwe CISO blijven wij onze beveiliging naar een hoger niveau brengen.”

De hpaPaaS-aanbieder baseert zijn informatie security op de 3 CIA-pilaren. Vertrouwen (Confidentiality), Integriteit en beschikbaarheid (Availability). Het behalen van het ISO-certificaat was de eerste stap, nu is het tijd voor de tweede. Met nieuw management legt Betty Blocks nog meer de focus op het onderhouden en verbeteren van het ISMS.

Bulters brengt met 18 jaar ervaring in software-ontwikkeling en security management, een ruime geschiedenis aan expertise met zich mee. Als voormalig Cyber Risk Services Manager voor Deloitte, ondersteunde hij verschillende multinationale klanten. Bulters liet juist in een begeleidingstraject zien welke kansen cyber security allemaal biedt.

Bij Betty Blocks zorgt Bulters voor afstemming met de security policy, onderzoekt hij waar groeikansen liggen, zorgt hij voor de veiligheid van de informatie-architectuur en onderhoudt hij de beschikbaarheid van het platform.

De beschikbaarheid van het platform is onderhevig aan hoge beveiligingsmaatregelen. Het is het doel van Betty Blocks om hun gebruikers een goede ervaring te bieden en het voorkomen van zaken zoals server overload waardoor het platform ontvankelijker is voor risico’s en aanvallen van buitenaf.

"Veiligheid is niet alleen een doel, maar een middel om een doel te bereiken", zegt Bulters.
"We gebruiken beveiliging als een motivatie om het hele platform naar een meer volwassen en professionele staat te brengen. Voorheen werden architecturale veranderingen vooral aangedreven door functievereisten. Volgend jaar hoop ik dit te kunnen veranderen en zal veiligheid ook een aanjager zijn voor verandering en innovatie."

In de toekomst zal Bulters niet alleen de security van het bedrijf onder zijn hoede hebben, maar dit ook voor partners en klanten doen. Hij neemt dan beveiligingsmaatregelen door en coördineert verschillende veiligheidstesten. Voor klanten van Betty Blocks is Bulters beschikbaar als adviseur over de nieuwste beveiligingstrends en hoe applicaties het beste te beveiligen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-26T12:45:03.000Z Betty Blocks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.