Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Purmerendse ScholenGroep kiest voor Hillstone

Dit artikel delen:

Hillstone Networks, leverancier van intelligente oplossingen voor netwerkbeveiliging, is door de Purmerendse ScholenGroep (PSG) geselecteerd om het netwerk van de scholen optimaal te beveiligen tegen online bedreigingen. De scholengroep stond voor drie specifieke uitdagingen die veel voorkomen in de onderwijssector: naadloze toegang tot veelgebruikt online lesmateriaal, het tegenhouden van cyberdreigingen en het stoppen van ongeautoriseerd online gedrag.

PSG biedt een brede reeks opleidingen en trainingen voor de regio Waterland. Bij de scholen werken 400 medewerkers. De groep bestaat uit zes scholen die gezamenlijk circa 4.000 leerlingen openbaar of speciaal onderwijs geven, en elke locatie gebruikt een pedagogisch-didactische aanpak. De scholengroep koos voor Hillstone omdat het bedrijf met één product een antwoord had op alle beveiligingsuitdagingen. De intelligente Next Generation Firewalls van Hillstone zorgen ervoor dat de school in staat is om de toegang tot ongepaste sites eenvoudig onmogelijk te maken en dat het netwerk altijd beschermd is tegen cyberaanvallen. Bovendien heeft de firewall een zeer hoge doorvoersnelheid, waardoor het netwerkverkeer niet wordt vertraagd.

De onderwijsgroep installeerde vier T1860 intelligente Next Generation Firewalls (iNGFW) van Hillstone in twee opstellingen. De ene opstelling beschermt de grootste locatie en de andere beschermt meerdere locaties die onderling verbonden zijn met private glasvezel. Alle iNGFW-appliances zijn geconfigureerd met antivirus, intrusion prevention systems (IPS), URL filtering, intelligente Quality of Service (iQoS). Zij maken ook gebruik van Stoneshield, deze dienst voorziet in Abnormal Behavior Detection (ABD) en Advanced Threat Protection (ATP).

De problemen met de netwerkprestaties verdwenen bij PSG dankzij de door Hillstone Networks iQoS en applicatie-gebaseerde PBR (policy based routing). Hierdoor krijgen leerlingen en docenten snel toegang tot benodigde applicaties. Hillstone iQoS verleent het layer 2-netwerkverkeer in beveiligde tunnels voorrang op basis van acht prioriteitsniveaus met flexibel bandbreedtebeheer en fijnmazige netwerksegmentatie. De applicatie-gebaseerde PBR verdeelt het netwerkverkeer van de scholen in twee verbindingen. Een van de netwerkverbindingen wordt gebruikt voor onderwijsapplicaties. De andere wordt gebruikt voor ‘entertainment-toepassingen’, zoals Facebook en Instagram.

In het verleden hield de IT-supportafdeling zich vooral bezig met het oplossen van prestatieproblemen. “We spendeerden buitensporig veel tijd en middelen aan foutopsporing en brandjes blussen”, zegt de IT-manager van PSG. “Nu we Hillstone Networks geïnstalleerd hebben, werkt alles boven verwachting. Het levert de IT-afdeling een tijdsbesparing op van minstens 20 procent. Die tijd kunnen we nu inzetten voor meer strategische projecten die waarde opleveren voor onze leerlingen, medewerkers en ouders.”

De oplossingen van Hillstone Networks zijn in de Benelux te verkrijgen bij Contec, distributeur van IT-beveiligingsoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T10:24:04.000Z Contec
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.