Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SMT beveiligt IT-netwerk met Fortinet

Dit artikel delen:

SMT Benelux, een full service distribiteur van Volvo en Sennebogen bouwmachines, heeft gekozen voor de beveiligingsoplossingen van Fortinet. De Security Fabric van Fortinet bevat meerdere beveiligingsoplossingen die met elkaar kunnen communiceren en van elkaar kunnen leren. Hierdoor zijn alle componenten en lagen van het IT-netwerk van SMT altijd en overal optimaal beschermt tegen cyberaanvallen en andere vormen van cybercriminaliteit.

SMT importeert, verkoopt, verhuurt en onderhoudt zowel nieuwe als gebruikte bouw-, transport- en recyclingmachines van Volvo Construction Equipment en Sennebogen. De 120 medewerkers van SMT in Nederland ondersteunen klanten met een 24/7 service. De dienstverlening is afhankelijk van een IT-systeem, dat zorgt voor zowel snelle als veilige communicatie met klanten en de buitendienst en de optimalisering van interne processen. De IT-systemen van het bedrijf zijn in toenemende mate verbonden met draadloze netwerken, en apparaten in het veld. Om sterk te staan in de verdediging tegen cybercriminaliteit én om te voldoen aan de privacywet GDPR, koos SMT op advies van IT-dienstverlener DearBytes voor Security Fabric van Fortinet. Deze oplossing dekt alle componenten en lagen van het IT-netwerk als één veilige deken af. Het netwerk van SMT wordt nu beveiligd door FortiGate-enterprise firewalls,  FortiClient endpoint security, FortiSandbox,, FortiMail, FortiAnalyzer, FortiWeb en FortiClient.

Servaas van de Voort, manager IT & Process bij SMT, legt uit waarom het bedrijf op zoek ging naar een leverancier die alle benodigde beveiligingscomponenten kon leveren : “In de voormalige opstelling hadden we oplossingen van diverse vendoren staan, die allemaal los van elkaar beheerd werden. Dat betekent veel dubbel werk en zorgt ook voor hiaten in de beveiliging. Het is bovendien omslachtig, tijdrovend en duur. We wilden toe naar een situatie waarin alle producten met elkaar kunnen communiceren én van elkaar kunnen leren. De Security Fabric van Fortinet is daar de ideale oplossing voor.”

Volgens Van de Voort is techniek is geen doel op zich, maar moet ondersteunend zijn aan het beleid. “Met Security Fabric kunnen we alles in één oplossing beveiligen en beheren. De Fabric Ready-producten zijn uniform in gebruik en configuratie. De prestaties van alle oplossingen die de hele IT-infrastructuur beschermen, kunnen we in één oogopslag via het dashboard volgen en beheren. Dat biedt ons de tijd en ruimte om te werken aan het beleid om mensen bewust te maken van cyberdreigingen. Door Fortinet zijn we nu optimaal beveiligd, voldoen we mede door de nieuwe producten aan de GDPR, én gaan de beheer en onderhoudskosten naar beneden. Een mooie win-win-win situatie.”

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “Om een bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit is een firewall die de grenzen van het netwerk beschermt, niet meer voldoende. Cybercriminelen en hackers richten zich ook op de apparaten en applicaties van eindgebruikers en zoeken toegang via draadloze netwerken. De beveiliging vraagt daarom om een groeiend aantal oplossingen die verschillende lagen beschermen. SMT beseft dat cyberdreigingen alleen maar toenemen en dat het essentieel is om securityoplossingen met hoge standaarden in te zetten. We zijn dan ook erg enthousiast dat de organisatie ervoor heeft gekozen om hun bedrijfsnetwerk te beschermen met Security Fabric.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T13:07:00.000Z Fortinet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.