Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Motiv opent Nederlands modernste SOC

Dit artikel delen:

Motiv ICT Security opent een vernieuwd hightech Security Operations Center (SOC). Dit modernste SOC van Nederland is gevestigd op een historische locatie in IJsselstein, op de plek waar 20 jaar geleden de geschiedenis van Motiv begon. Dit SOC monitort niet alleen dreiging, er wordt ook actief gezocht naar dreigingen en ingegrepen voordat een incident plaatsvindt. De groei van Motiv en de toenemende behoefte van klanten aan 24/7 managed security zijn de redenen voor het verhuizen en verder professionaliseren van het center. Met het vernieuwde hightech SOC kan Motiv nog meer organisaties op het allerhoogste niveau beveiligen tegen kwetsbaarheden, cyberaanvallen en datalekken.

Motiv SOC meet zich met de besten van de wereld

Het Motiv SOC kan zich meten met de besten van de wereld. Dit blijkt uit een assesment door het SIOC van HP Enterprise. In deze onafhankelijke beoordeling behaalde Motiv de hoogste score ooit toegekend tijdens een eerste assessment dat is afgenomen onder ruim 300 SOC’s over de hele wereld. De scores weerspiegelen de mate waarin het SOC in staat is beveiligingsrisico’s te reduceren en komen tot stand door middel van het HPE Security Operations Maturity Model (SOMM). Hierin worden de onderdelen mensen, processen, technologie en bedrijfsmogelijkheden geëvalueerd.

Het opleiden van SOC analisten

Te vaak sluiten de vaardigheden van HBO en universitair opgeleide specialisten in ICT-security nog niet volledig aan op het werken in een SOC. De inzet van mensen met uiteenlopende expertisegebieden is vereist. Deze specialisten moeten niet alleen analytisch onderlegd zijn maar ook risicobewust en communicatief vaardig. Dergelijke mensen zijn in de markt niet goed te vinden. Motiv leidt deze daarom zelf op in haar Motiv Academy

Aksel Dorèl, algemeen directeur Motiv ICT Security: “Om onze missie: ‘Het digitaal veiliger maken van de Nederlandse samenleving’ gestalte te kunnen blijven geven moeten wij met onze tijd meegaan. Dreigingen nemen toe en worden steeds geavanceerder, dus ook wij wapenen ons voor de toekomst. Vanuit ons vernieuwde SOC kunnen wij blijven anticiperen op de groeiende behoefte van onze klanten naar managed security dienstverlening op het hoogste niveau door een partner die zij kunnen vertrouwen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-13T14:47:38.000Z Motiv
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.